Kan vermeyi sevdik

Kan vermeyi sevdik

Kızılay Kırıkkale Şube Doktoru Yeter Kaplan, 8 yıl sonra ilk kez Kırıkkale Meydanı'nda meydanında ‘Kan Bağışı Otobüsü' ile kan topladıklarını belirterek, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'ya teşekkür etti. Kaplan, kan bağışının ilk gününde yüz ünite kan top

BELEDİYE BAŞKANI SAYGILI’YA TEŞEKKÜR ETTİ
Kızılay Genel Merkezi kan toplama otobüsü Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’na gelerek kan bağışı kampanyası düzenliyor. Kampanyanın ilk gününde 100 ünite kan toplandığını belirten Kızılay Kırıkkale Şube Doktoru Yeter Kaplan, bugün de açık kalacak olan bağış kampanyasında önemli bir sayı tutturmayı hedeflediklerini söyledi. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya da teşekkür eden Kaplan, meydanın 8 yıl sonra Kızılay’a açıldığını ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini bildirdi. Kan vermenin önemli olduğunu belirten Kaplan, sağlıklı herkesin kan vermesi gerektiğini belirterek, “Verdiğiniz kan ile bir kişinin hayatı kurtuluyorsa, dünyanın en mutlu kişisi olursunuz” dedi.

VÜCUTTAKİ DENGEYİ KORUYOR
Kan vermenin vücuttaki dengeyi koruduğunu ve sağlıklı bir yaşam için herkesin kan vermesi gerektiğini belirten Kaplan, vatandaşlara kan vermeleri konusunda çağrıda bulundu. İlk kez Kızılay TIR’ının Kırıkkale’ye geldiğini belirten Kaplan konuşmasının devamında, “Kızılay’ın kan almakla ilgili çok güzel organizasyonları var.. Gerçekten de Türkiye de çeşitli yerlerde gezerek kan bağışının yapılması anlamında güzel bir organizasyon yapıyoruz. İlk defa da Kızılay’ın kan toplayan otobüsü Kırıkkale’de bulunuyor. İnşallah Kırıkkaleliler ellerinden gelen gayreti, çabayı göstereceklerdir. Ramazan Ayı gelince çoğu vatandaşımız oruçlu olduğu için ihtiyaç duyulan kanların bir kısmı önemli derecede karşılanamıyor.”

KAN HERKESE LAZIM OLACAKTIR
“Bu anlamda da Ramazan öncesi elimizden gelen bu stokları sağlayabilirsek her zaman bize lazım olur. Kan herkese lazım olabilecek bir ihtiyaçtır. Elimizden geldiğince sağlıklı olan bütün arkadaşlarımızın kan vermesini öneriyoruz. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın, sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bildiğimiz gibi kanın tek kaynağı insandır. Bağışınız insancıl ve onurlu bir davranış olacaktır. Her toplumun düzenli kan bağışçılarına ihtiyacı vardır ve gerekli olan kan miktarı da her geçen gün artmaktadır. 18 yaşını doldurmuş ve 50kg. üzerinde her sağlıklı insan yılda 4 defa olmak üzere kan verebilir.” dedi.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı