Kamuda kılık kıyafet dayatması son bulsun

Kamuda kılık kıyafet dayatması son bulsun

Eğitim-Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanlığı tarafından kamuda kılık kıyafetin serbest olması için eylem yaptı. Eğitim -Bir - Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer, Yeni yıl, yeni başlangıç olsun, kamuda kılık kıyafet dayatması son bulsun" dedi.

KRAVATLARI ÇIKARDILAR

Eğitim-Bir-Sen üyeleri Kırıkkale Endüstri Meslek Lisesi önünde kravatlarını çıkararak eylem yaptılar. Eğitim- Bir-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Oktay Sümer eğitim öğretim ve bilim hizmet kolunun genel yetkili sendikası olduklarını belirten Sümer Eğitim -Bir ?Sen üyeleri olarak ülke geneli derslere serbest kıyafetle girdiklerini açıkladı. Sümer, ?Ense tıraşı, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğu ile ilgilenen çalışanların kot ve benzeri pantolon giymeyeceği hükmünü içeren inancı gereği başını örtme ihtiyacı duyan ve tercihinden dolayı saygı duyulması gereken kadın çalışanlara başörtüsü yasağı getiren darbe döneminin ürünü, çağdışı yönetmeliği haykırıyoruz? diye konuştu.

NE GİYECEKLERİNE KARAR VERME HAKLARI YOK

Öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliği değişerek tek tip kıyafetten vaaz geçildiğini hatırlatan Sümer, ? Kur?an-ı Kerim dersinde başörtüsü serbestisi içerecek şekilde serbest kıyafet hakkı tanınmışken, öğretmen adaylarına staj dönemlerinde serbest kıyafetle okula gitme hakları iade edilmişken eğitim çalışanlarının Ense tıraşı, sakal, favori, bıyık, pantolon kumaşıyla ilgilenilmesi yanlış bir davranış. 1930 yılında seçme, 1394 yılında seçilme hakkı verilen kadınların 2013 yılında hala ne giyeceklerine karar verme hakları yok. Şiddetle mücadele kampanyaları başlatan devlet, ne yazık ki en büyük şiddeti başörtüsü yasağıyla kadınlara kendi uygulamaktadır. Başarıyı gelişmeyi ve değişimi zihinsel bir süreç olmaktan ziyade dış görünüşüne endeksleyen bu çarpık bakış açısının tedavülden zamanı gelmiş ve geçmektedir ? şeklinde konuştu

YÖNETMELİK BİRAN ÖNCE DEĞİŞMELİ

Sümer, ?Kadınlara ayakkabıları ve çizmeler sade, normal topuklu, boyalı görev mahallinde baş daima açık, saçlar düzgün taranmış veya toplanmış tırnaklar normal kesilmiş olarak şeklinde getirilen yaptırımların da pratikte hiçbir değeri yoktur. Toplumu eğiten çocuklarımıza geleceği hazırlayan öğretmenlerin ne giyeceğine ve nasıl giyineceğine dair sınırlar çizen ama başörtüsü yasağı hariç bütün sınırları geçersiz olan bu yönetmelik biran önce değişmelidir? dedi. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü