Kamu yatırımı ilçeleri geliştiriyor

Kamu yatırımı ilçeleri geliştiriyor

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ilçelerin gelişmesi için kamu yatırımlarına ağırlık verdiklerini söyledi. Özel yatırımcıları da ilçelere çekmek istediklerini belirten Kolat, Kırıkkale nasıl gelişiyorsa, ilçeler de o denli gelişecektir” dedi.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
Vali Ali Kolat, Balışeyh İlçesi’ni ziyaret ederek ilçede ki kamu ve özel yatırımları inceledi. İlk olarak Kaymakam Yusuf Yıldırım’ı ziyaret eden Kolat, devletin yollara önemli bir bütçe ayırdığını ve duble yollarla insanları rahata kavuşturduğunu söyledi. İlçenin kavşak noktasında olduğunu belirten Vali Kolat, yatırımların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ve yol boylarına yapılacak tesislerle Balışeyh’in gelişeceğini bildirdi. Kolat, kentte, ilçelerde ve köylerde önemli çalışmalar yaparak köylerde bulunan vatandaşların sorunlarıyla bizzat ilgileneceklerini ifade etti. KÖYDES kapsamında birçok köye destek verdiklerini belirten Kolat, eğitim, yol, su, kanalizasyon gibi çalışmaların yapılması veya yeniden düzenlenmesi için uğraşacaklarını kaydetti.

ÇİFTÇİLERİMİZ ÖNEMLİ
Kolat yaptığı açıklamanın devamında, “Balışeyh ilçemizde büyük bir sorun yok. Eğitimde sağlıkta ve tarımda iyi bir noktadayız. İçme suyunda sorun yok. Ziyaret ettiğimiz yerlerde tarım ve hayvancılığın önemli olduğunu görüyoruz. Özellikle buğday, arpa ve bağcılık önemli. Çiftçilerimiz tarım destek ve teşviklerinden yararlanıyorlar. Nadasa bırakılan tarlalara alternatif ürünlerin ekilmesi yöre çiftçileri açısından yararlı olacaktır.” Balışeyh ilçesinde bulunan ve TOKİ tarafından yaptırılan Cami’yi ve okulu daziyaret eden Vali Kolat, TOKİ’nin önemli çalışmalar yaptığını açıkladı. Vali Kolat`a ziyaretinde Delice Kaymakamı Mehmet Parlak, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet MüdürüHasan Onar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş ve diğer yetkililer eşlik etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ