Kamu emekçileri haklarını alamıyor

Kamu emekçileri haklarını alamıyor

Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, kamu emekçilerinin yıllardır küçük zamlarla geçindiğini söyledi. Şahin, ?Hükümetin yıllardır kamu emekçilerine yüzdelik zamları dayatanların 2012 yılı için %4+4, 2013 yılı için %3+3 zam vererek sefaleti ve y

ALANLARDA OLACAĞIZ

Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin ve sendikaya bağlı üyeler hükümetin kamu emekçilerine verdiği zamları protesto etti. Şahin, hükümetin yıllardır emekçilere küçük yüzdeli zamlar verdiğini söyledi. Yaptıkları çalışmalar ile bu zamları elde ettiklerini bildiren Şahin, ?Kamu hizmetlerinin ticarileştirilerek paralı hale getirilmesine, kamu emekçilerinin sözleşmeli yapılarak iş güvencelerinin yok edilmesine karşı mücadele etmese miydik?Kamu emekçilerini kapı kulu olarak gören zihniyeti, hükümetin yandaşlığını yapanları, "sarı sendikacılığı" marifet sayanları, kamu emekçilerinin birçok bedel ödeyerek yarattığı değerleri yok etmeyi hedefleyenleri ortaya çıkarmasa mıydık? Emekçileri iş güvencesinden yoksun biçimde hiçbir iş güvenliği önlemi almaksızın sefalet ücreti koşullarında çalıştırmayı hedefleyen sermaye yanlısı yasaları kabul mü etseydik? AKP`nin kendi dünya görüşüne uygun biçimde temel eğitimi ticarileştiren ve gericileştiren 4+4+4 Eğitim Yasasını kabul mü etseydik?Sağlık hizmetlerinin tamamını paralı hale getiren, halka "paran kadar sağlık" diyen, sağlık emekçilerini sözleşmeli yapmayı hedefleyen politikaları onaylasa mıydık??dedi.

KADINLAR İKİNCİ SINIF İNSAN OLARAK GÖRÜLÜYOR

Kadınların toplumda ikinci sınıf olarak görüldüğünü hatırlatan Şahin, ?Kadınları ikinci sınıf insan olarak gören, çalışma yaşamının dışına iterek eve hapsetmeyi hedefleyen, kadına yönelik şiddetin yaygınlaşmasını sağlayan erkek egemen ve ayrımcı politikalara sessiz mi kalsaydık? Türkiye`nin emperyalist ülkelerin taşeronu olarak Ortadoğu bataklığına sürüklenmesine, Suriye`de iç savaş çıkaran ABD`nin jandarması olmasına onay mı verseydik? Türkiye`nin yarı açık cezaevine çevrilmesine, hakkını arayan herkesin gözaltına alınıp tutuklanmasına karşı Demokrasi talep etmese miydik? İnsanların adalete olan güvenini yok ederek yargının tamamen AKP`nin kontrolüne girmesine karşı Adalet istemese miydik?Biz Bu Talepleri Israrla ve Kararlıkla Savunduk, Bir Sendikanın Emekçilerin ve Halkın Çıkarlarını Savunmasından Daha Doğal Ne Olabilir?Sendikalar öncelikle üyelerine ve emekçilere karşı sorumludur. Emekçilerin ekonomik, sosyal, özlük ve demokratik haklarının korunup geliştirilmesi için mücadele eder. Aynı zamanda halkına karşı sorumluluğunun gereği olarak ülkenin demokratikleşmesini sağlamaya çalışır. Bilirler ki, ülkenin demokratikleşmesi emekçilerin haklarının gelişmesinin öncelikli yoludur. Bir yönetim ne kadar baskıcı ve otoriterse emekçilerin çalışma ve yaşam koşulları da o düzeyde kötüdür.?

HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

?Bu bilinçle hareket eden KESK, üyelerinin ve kamu emekçilerinin haklarına sahip çıkarken Türkiye`nin demokratik bir ülke olması için de mücadele etmektedir. Demokrasinin gelişmesinden korkan AKP hükümeti ve yandaşları bu yüzden KESK`e saldırmakta, kendi politikalarına destek veren yandaşlarına her türlü desteği vermekten çekinmemektedir. Sesi çıkanları ve politikalarına itiraz edenleri baskı altına alarak sömürü düzeninin devam etmesini sağlamaya çalışmaktadır. Hükümete koltuk değnekliği yaparak "sendikacılık" yapmaya çalışanlar, KESK` e bu yüzden saldırmaktadır.Milli Eğitim Bakanlığı`nın Yasakçı ve Sansürcü Zihniyeti, Okullardan Eğitim Senin Web Sitesine Erişimi Engelledi!Eğitim Sen" in eğitimde 4+4+4 dayatmasına karşı itirazlarından, yayınladığı raporlardan ve ülke çapında veliler ve öğrencilerle birlikte yürüttüğü mücadeleden duyduğu rahatsızlığı her fırsatta dile getiren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Eğitim Sen" in internet sitesine okul bilgisayarlarından erişimi engelleyerek, 4+4+4 dayatmasına karşı mücadelemiz karşısında içine düştüğü çaresizliği web sayfamızı sansürleyerek göstermiştir? ifadelerini kullandı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ