Kampus hattı kimlere PEŞKEŞ çekiliyor?

Kampus hattı kimlere PEŞKEŞ çekiliyor?

Kırıkkale şehir içi taşımacılığında ?Ballı hat? olarak bilinen Kampus hattı ile ilgili kamuoyunda tartışılan iddialar kelimenin tam anlamıyla mide bulandırıyor. Piyasa değeri 400-425 bin lira olan hatlar eşe dosta adeta peşkeş çekilerek haksız kazanç elde

İDDİALAR MİDE BULANDIRIYOR

Kırıkkale Üniversitesi hattında son olarak ortaya atılan iddialar ise kelimenin tam anlamıyla mide bulandırıyor. Son bir yıla kadar hatta çalışan minibüs sayısı 39 iken son 10 hat ile birlikte bu sayı 64?e çıktı. Minibüsçüler Odasının itirazına rağmen İl Trafik Komisyonu kararıyla tahsis edilen 10 hattın tahsisinde belediyenin ciddi oranda zarara uğratıldığı ileri sürülüyor. Hatların belediye yönetimi tarafından eş, dost ve akraba kesimlerine peşkeş çektiği kamuoyunda yüksek sesle konuşuluyor. Edinilen bilgilere göre belediye yönetiminin bu hatları 175-200 bin lira karşılığında aralarında kendilerine yakın bazı esnafların da bulunduğu kimi şahıslara peşkeş çektiği kulaktan kulağa gezen dedikodular arasında.

BELEDİYE MİLYONLARCA LİRA ZARARA UĞRATILDI

Kırıkkale Belediyesinin milyonlarca lira zarara uğramasına yol açtığı iddia edilen ve kamuoyunu yakından ilgilendiren kampus hattında, 10 plakanın satışı konusunda ortaya atılan iddialarla ilgili yaptığımız araştırmada, belediye yönetimi son bir yıl içinde yeniden tahsis edilen 25 araçtan sadece 10 tanesinden 175 bin lira ile 200 bin lira arasında belediyeye bağış yapmaları konusunda anlaşıyor.

Ancak daha sonra 4 araç sahibi parayı vermekten vazgeçiyor. Bunu öğrenen diğer 6 araç sahibi de belediyeye para vermek istemiyor. Buna karşılık belediye her 3 kişiye bir araç daha tahsis ederek verilen parayı geri almalarının önüne geçmiş oluyor.

Oysa söz konusu 25 araç ihale yapılarak hat tahsis edilmiş olsaydı Kırıkkale Belediyesinin kasasına 7 ila 10 milyon lira arasında para girecekti.

HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİLDİ

Kırıkkale kamuoyunda bu hatları siyasetçisinden muhasebecisine, kömürcüsünden uncusuna, petrolcüsüne, sanayicisine kadar kamuoyunun yakından tanıdığı bazı kişilerin

piyasa değerinin yarı fiyatına sayılabilecek, hem de ihalesiz bir biçimde alarak başkalarının üzerine geçirdikleri dilden dile konuşuluyor. Kampus hattının her birinin 400-425 bin lira arasında el değiştirdiği düşünülürse Belediye yönetiminin belediyeyi milyonlarca lira zarara uğrattığı kamuoyunda alabildiğine tartışılıyor.



bugrahan erdal
17.11.2012 22:29:19
bu haksız rantı saglayanlar acaba öbür tarafta ne yapacaklarını bilmiyorlar herhalde yazık degilmi bu minibüscünün cektigi ne bu belediyeden hic mi düsünmezler bunların colugu cocugu yokmu diye ama unutmasınlarki simdiye kadar kim haksızlık etti ise hep perisan yazık günah adam ALLAH dan korkar

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü