Kalkınmanın anahtarı ?yerli ve milli? üretim

Kalkınmanın anahtarı ?yerli ve milli? üretim

NOHUT KIRGIZİSTAN´DAN, SARIMSAK ÇİN´DEN

Kalkınmanın anahtarı ?yerli ve milli? üretim

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun,  12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftasıyla ilgili basın açıklaması düzenledi.

YERLİ MALI ÜRETİMİNİN ÖNEMİ

Vurgun açıklamasında yerli ve milli üretimin önemine vurgu yaptı. Vurgun, ?Yerli Malı Haftasıyla adı üstünde yerli üretimin ve buna bağlı olarak yerli tüketimin bilinçli olarak artması hedeflenmiştir. Fakat bugün maalesef bir taraftan milli hassasiyetlerdeki akıl almaz boyutlara ulaşan dejenerasyonlar, diğer taraftan da yabancı mallara karşı özentiler ve tabii ki üreticinin üzerindeki baskılar ?yerli? kavramının dumura uğramasına sebebiyet vermiştir. Dünün yerli ve milli üretim taraftarları bugün ağızlarına çalınan bir parmak bala tav olmuş durumdadırlar. Bu asla kabul edilebilir bir durum değildir. Ülkemizde tabiri yerindeyse sadece Saadet Partisi´nin başını çektiği bir kitle yerli üretimden yana tavır koyarken, insanımız yabancı-yerli ayrımı dahi yapmadan tüketime devam etmekte ve elimizde yerli ne kaldı sorusu da zihinleri meşgul etmektedir. Biz Milli Görüşçüler her zaman ifade ettiğimiz gibi Yerli Malı Haftası münasebetiyle bir kez daha haykırıyoruz ki, yerli ve milli üretim olmadan ülkemizde kalkınmanın olması mümkün değildir? dedi.

NOHUT KIRGIZİSTAN´DAN, SARIMSAK ÇİN´DEN

Ülkemizde tarım, çiftçilik ve hayvancılığın neredeyse bitme noktasına geldiğini de söyleyen Vurgun, ?Bakanlar Kurulu´nun sesiz sedasız bir icraata imza atarak, kuru fasulye, nohut, barbunya gibi bazı temel gıda maddelerinin ithalatında gümrük vergisini sıfırladığını ifade etti. Hükümetin ekonomi anlayışında üretimin olmadığını vurgu yapan Vurgun, ?Para mı lazım; vergi koy. Gıda mı lazım ithal et. Dünyanın en verimli arazilerine sahip Türkiye, nohudu Kırgızistan´dan,  kuru fasulyeyi Meksika´dan, sarımsağı Çin´den, mercimeği Kanada´dan alır hale geldi. Peki sonuç? Esnaf icralıktı, işadamı icralıktı. Sonunda çiftçiyi de icralık hale getirdiler. İşte buyurun gelinen noktada Ordu´da fındık üreticisi yürüyor. Malatya´da Kayısı üreticisi yürüyor. Adıyaman´da Tütün üreticisi yürüyor Antalya´da turfandacı kan ağlıyor? şeklinde sözlerine devam etti.

ASGARİ ÜCRETTEN ALDIĞINIZ VERGİYİ SIFIRLAYIN

Vurgun, ?Bugün bankalara ve kredi kooperatiflerine borcunu ödeyemediği için on binlerce çiftçi icralık. Traktörünü satıyor, tarlasını satıyor yine de borcunu ödeyemiyor. Çünkü bu ithal kafa yüzünden ürünü para etmiyor. Hükümete sesleniyoruz; yanlış yapıyorsunuz.  Bu politikalarla belki günü kurtarabilirsiniz, ama Türkiye´nin geleceğini yok edersiniz. Yüreğiniz yetiyorsa,  fasulyedeki gümrüğü değil, asgari ücretten aldığınız vergiyi sıfırlayın? çağrıda bulundu. Son olarak Erbakan Hocanın meclis kürsüsünden yerli mallar ile ilgili şu sözlerini hatırlatan Vurgun, ?O zaman ilkokul çağındaydık, her yıl ilkokullarda yerli mallar haftası yapardık, ne demek bu yerli mallar haftası? Üzüm fındık yiyorduk o haftayı kutlarken, bunun manası kendi gücümüzle kalkınmaktır. Evet, bizim üzümümüzle, bizim fındığımızla, bizim çayımızla, bizim pamuğumuzla, bizim pancarımızla, bizim ürünümüzle kalkınacağız. Buna milli görüş derler. Türkiye´de bir an evvel Anadolu sathında yaygın bir üretim sahası oluşturulmalı, imkânlar ölçüsünde toprağımız ve yer altı zenginliklerimiz işlenmelidir. İnşallah önümüzdeki günler bolluğun, refahın ve huzurun egemenliği altında olan bir Türkiye´nin kurulmasına vesile olur.?

HABER MERKEZİ



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız