Kalite ödülleri sahiplerini buldu

Kalite ödülleri sahiplerini buldu

2011-2012 Eğitim- Öğretim Yılı Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2012 Yılı Toplam Kalite Yönetimi Ödül ve Paylaşım Töreni Mili Eğitim toplantı salonunda gerçekleştirilen programla ile sahiplerini buldu.

BAŞARI BELGESİ İLE ÖDÜLLENDİRİLDİLER
Ödül töreninde ilk olarak dereceye giren kurumların hazırladıkları slayt gösterimi sunuldu. Yarışma kapsamında iki kategori oluşturuldu ve dereceye giren okullardan birincilere Kalite Beratı ve 1 adet Notebook verildi. "Öz Değerlendirme Ekibi" üyelerinin her Kırıkkale Valiliği tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildi. Eğitimde Kalite Yarışması Yılın Kaliteli Okulu Kurumu Kategorisinde Kız Teknik Ve Meslek Lisesi birinci, Tüpraş İlköğretim Okulu ikinci, Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu üçüncü oldu. Eğitimde Kalite Yarışması Yılın Kaliteli Ekibi Kategorisinde ise Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler İlköğretim Okulu İnanmak Başarmaktır Ekibi birinci, Yahşihan Toki şehit Jandarma Er Osman Öden Dostluk Ağacı Ekibi ikinci, Türk Metal Mustafa Özbek İlköğretim Okulu Kalite İçin El Ele, Hep İleriye Ekibi okulu üçüncü oldu
 
YÖNETİM ŞEKLİDİR
Programın açılış konuşmasını yapan Kırıkkale İl Mili Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur Dünyadaki yeni gelişmeler, bir zamanların popüler yönetim anlayışı ve yaklaşımlarını bir tarafa bırakarak yönetimde yeni anlayışları ve yeni bakış açılarını gündeme geldiği belirtti. Okur, ?Toplam Kalite Yönetimi (TKY) çalışmaları Kasım 1999 tarihinde MEB TKY Yönergesi ile başlatılmıştır. TKY uygulamaları bir plan dâhilinde sürdürülürken çalışmalar Bakanlık düzeyinde 2005 yılından itibaren ödüllendirilmeye başlamıştır. 2008 yılında Türkiye genelinde yapılan değerlendirme sonucu ilimiz Hüseyin Kâhya YİBO ile Namık Kemal İlköğretim Okulu ilk 16 ya girerek saha ziyaretine kalmış ve (geçen yıl) 2011 yılında İl Özel İdaresi Bilim Sanat Merkezi saha ziyaretine kalarak Bakanlık düzeyinde teşvik ödülü almıştır. Toplam Kalite Yönetimi insan unsurunu en değerli kaynak olarak ön plana çıkaran, yönetim dâhil her türlü faaliyette katılımcılığı, ekip çalışmasını, zamanla birlikte diğer bütün kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını ve işin ilk seferde doğru yapılmasını esas alan, eğitimi sürekli gelişmenin temeli gören bir yönetim şeklidir.? dedi.
 
OKULLARA SAHA ZİYARETİ YAPILDI
Toplam Kalite Yönetimi sistematik düşünen, doğru eleman seçebilen ve ekip oluşturabilen ve her şeyden önce yaptığı işte heyecan duyan ekipler oluşturmayı hedeflemekte olduğunu ifade eden Okur, ?Yaptığını yeterli bulmayan, insanı sürekli iyileştirmeye ve geliştirmeye imkân veren yönetim yaklaşımıdır. Bu yıl geçen yıla göre rapor sayısında özellikle ekip kategorisindeki artış bizi oldukça sevindirmiştir. Bu sene okullarımız tarafından hazırlanan okul/kurum ve ekip raporları değerlendirici eğitimi almış 6 kişilik bir ekip tarafından değerlendirildi ve her iki dalda ilk 3`e giren okullara saha ziyareti yapıldı. Rapor ve saha ziyareti sonuçları İl Kalite Kuruluna sunulmuştur. İl Kalite Kurulu tarafından okul ve ekip dalında ilk üç dereceye girenler belirlenmiştir. Dereceye giren okullarımızı ve ekiplerimizi ve ayrıca müracaatta bulunan tüm okullarımızı tebrik ediyorum? diye konuştu.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ