Kaletepe´ye 5 bin ağaç dikilecek

Kaletepe´ye 5 bin ağaç dikilecek

KIRIKKALELİLERİN YILLARDIR BEKLEDİĞİ VE ARZU ETTİĞİ KONU

KIRIKKALELİLERİN YILLARDIR BEKLEDİĞİ VE ARZU ETTİĞİ KONU

Kaletepe´ye 5 bin ağaç dikilecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kırıkkale´ye 5 milyon fidan temini sağlayacaklarını söyledi. Bakan Eroğlu MKE´ye ait Kaletepe´nin ormanlık alan olması için bölgenin ağaçlandırılacağı müjdesini verdi.

YILLARDIR KIRIKKALE´NİN ÖZLEMİ

Kaletepe´nin Kırıkkale´nin simgeleri arasında yer aldığını belirten Eroğlu, ?Bakanlığımız tarafından bu bölgenin çalışmaları yapılacaktır. Dikilecek fidanlarla birlikte güzel bir görünüme kavuşacaktır? diye konuştu. Kırıkkale´yi son derece önemsediğini belirten Eroğlu, Kılıçlar bölgesine yapımı devam eden ?Bal Ormanı´nın Kırıkkale genelinde artırılması için çalışma yaptıklarını ifade etti. Eroğlu, Kırıkkale´nin boz topraklarının yeşillendirilmesi içinde 5 Milyon adet fidan temini sağlayacaklarının müjdesini verdi.

KARAAHMETLİ TABİAT PARKI

Eroğlu, DKMP tarafından yapılacak Karaahmetli Tabiat Parkı Çevre Düzenlemesi ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesis hakkında da bilgi verdi. Eroğlu, 3 bin 620 dekar zirai arazi suya kavuşacağını ifade etti. Eroğlu, ?1 il merkezi, 2 ilçe merkezi, 1 kasaba ve 18 köy taşkın zararlarından korunacak. 24 kilometre orman yolu yapılacak. Ormancılık projeleri ile de Kırıkkale´de ormanlık alanlar artırılarak, toprak muhafaza sağlanacak? dedi.

HABER: Arzu Kayır



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü