Kaletepe değil çöptepe

Kaletepe değil çöptepe

Kaletepe Mahallesi'nde bozuk yollar çözüm bekliyor. Mahallenin üst kesimlerinde ara yolların bakımsızlığının yanı sıra bazı parkların kullanılamaz hale gelmesi vatandaştan tepki topluyor.

ÇÖP ATARKEN SORUMLU OLUNMALI

Çarşıya 1 km. uzaklıktaki Kaletepe Mahallesi gerek altyapı gerekse çevre düzeni sorunlarından şikayetçi. Mahallede son zamanlarda kötü kokuların da oluştuğunu belirten mahalle sakinlerinden biri “ Mahallemizin her tarafı pislik içinde, çöpler sorumsuzca atılıyor, bazen de toplanmıyor. Artık belediyenin bu sorunumuza bir çözüm bulması lazım” dedi. Yolların bozuk olduğu, alt yapının olmadığı ve çevre kirliliğinin dikkat çektiği mahallede her evin önünde geceden kalma çöp bulmak mümkün.  Koku ve duman var.

TOZ TOPRAK İÇİNDEYİZ

Kimi zaman belediye tarafından toplanmayan, kimi zamanda vatandaşlar tarafından zamansız atılan çöplerin hastalıklara yol açtığı mahallenin en büyük sorunu ara sokakların bozuk olması. Mahalledeki bu sorunları dile getiren ve belediyeden bir çözüm bulmasını bekleyen mahalleliler ara sokaklarda araçların dahi ulaşımda zorluk çektiğini belirterek bu konuda yetkililerin bir çözüm üretmesi gerektiğini söylediler. Ana yollarının yapıldığını ancak ara sokaklarda özellikle uç kesimlerde hiç çalışma olmadığını belirten mahalle sakinleri toz ve toprak içinde kaldıklarını söylediler.

PARKTA ÇÖP VE CAM KIRIKLARI VAR

Mahallede bulunan parkların da birçoğu çöpten geçilmiyor. Çocukların eğleneceği alan olan parkların hijyen önemi göz önüne alınırsa durumun ciddiyeti mahalle sakinlerini tedirgin ederken bazı parklarda ise kırılan spor aletleri tamir bekliyor. Kaletepe Aile Sağlığı Merkezi’nin hemen yanında bulunan mahalle parkında cam şişe kırıkları, eski kıyafetler ve evsel atıklar bulunuyor. Mahalle sakinleri ise çocuklarını böyle bir alanda bulundurmak istemediklerini söylüyorlar.



sait
6.09.2013 16:24:31
Kırıkkale gelişiyor her geçen gün. Sürekli parke taşı hizmeti görüyoruz. Yetmez mi ne sızlanıp duruyorsunuz. O kadar parke taşı yap gel millet sızlansın. Kaletepe çöptepe olmuş önemi var mı, her sene sök tekrar parke taşı monte et yetmez mi?

1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü