KaleRay nerede?

KaleRay nerede?

GEÇTİĞİMİZ YIL OCAK AYINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILMIŞTI

GEÇTİĞİMİZ YIL OCAK AYINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILMIŞTI

KaleRay nerede?

Geçtiğimiz yıl yapılan Ulaşım Master Planı Toplantısında tanıtımı yapılan ve özellikle hakkında bilgi sunulan KaleRay ile ilgili herhangi bir gelişme olmadı. Proje gerçekleştirilmiş olsaydı Kırıkkale-Üniversite hattında tramvay taşımacılığı yapılacak bu sayede öğrencilerin ulaşım sorunu ortadan kalkacak, böylece üniversiteyle şehrin bütünleşmesine büyük katkı sağlanmış olacaktı.

AHİLER KALKINMA AJANSI PROJESİ

Hatırlanacağı üzere Belediye Teknik Personeline yönelik Ahiler Kalkınma Ajansının teknik destek hibesi kapsamında Ulaşım Master Planı hazırlığı eğitimi verilmişti Kırıkkale Üniversitesi Makine Mühendisliği Yrd. Doç. Dr. Battal Doğan tarafından hazırlanan KaleRay(Kırıkkale Hafif Raylı Sistem Taşımacılığı) projesi hakkında sunum yapılmıştı.

12,5 KİLOMETRE MASAFESİ VAR

Teknik özellikleri konusunda yapılan açıklamada KaleRay´ın yaklaşık 12,5 km uzunluğunda olup, Kırıkkale Merkezde TCDD gar da başlayıp OSB bölgesinde son bulması planlandığı ve hat üzerinde 10 durağın belirlendiği ifade edildi. KaleRay(Tramvay) sisteminin ilimiz için avantajlarından bahsedildi. Kapasite, hız, güvenilirlik, konfor ve kullanım kolaylığı ve çevre dostu bir sistem yapısı olduğu vurgulandı.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü