Kalecikli kadınlar salça sezonunu açtı

Kalecikli kadınlar salça sezonunu açtı

Salça kaynatma sezonu Kalecik'te başladı. Çok zahmetli ve ocak başında durmadan karıştırılması gereken salça kazanları Kalecik'nin dört bir yanına kurularak salça sezonu açılmış oldu.

 

KIŞ HAZIRLIĞI

Kalecik’in vazgeçilmez kültürü kendim zorluklarla yaparım ama yinede kendi yaptığımdan vazgeçmem diyen Kalecikliler,  salça kaynatma sezonu açtı. Fiziki şartların uygun olduğu geniş alanlarda büyük büyük kazanlarla salça kaynatan Kalecikli kadınlar bu işi hem ticaret hem de kışa hazırlık için yaptıklarını belirterek kendi yaptıkları salçanın kalitesinin daha yüksek olduğunu ve lezzetli olduğunu söylediler.

 

ZAHMETLİ İŞ

Kadınlar salça kaynatmanın oldukça zahmetli bir iş olduğunu ancak market ürünlerinde bu lezzeti yakalayamadıklarını ve daha ucuza mal olduğu için bu zahmete katlandıklarını ifade ederek, birde bu işin gelenek olduğunu yıllardır atalarımızdan kalan bir iş alışkanlık olduğunu belirtiler.

 

ORGANİK ÜRÜN

Salça işini ticaret olarak yapan kadınlar ise kazan kazan günlerce kaynattıklarını ve pazarda insanların artık organik ürün aradıkları için ticaretinin de iyi olduğu söylediler. El emeği ve meşakkatli olduğu için biraz pahalı olsa da yine insanların organik ürün diye aldıklarını belirtiler.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ