Kale Dağcılık yine zirvelerde

Kale Dağcılık yine zirvelerde

Kale Dağcılık Kulübü 11 yıldır gidilmeyen Kırşehir'deki Yağmurlu Dağlarının zirvesine çıktı. Kervansaray Dağında bir tırmanış yapan ekip bu defa tercihini Yağmurlu zirvesinden yana kullandı.

ZİRVEDE KEYİF

1.809 m. rakımla Kırşehir ilinin en yüksek zirvesi olarak kayıtlara geçen Yağmurlu zirvesi, Kurançalı Kasabası ile Demirli köyü arasında yerleşen ve aynı zamanda Baran Dağının uzantı şeklinde de ortaya çıkan bir dağdır. Kale Dağcılık olarak amaçlarının dağcılık sporunun yanında o yörenin az bilinen güzelliklerini de ortaya çıkarmak olduğunu ifade eden sporcular Ali Çağlayan, Volkan Yılmaz, Vedat Payalan, Haydar Çiğci, İbrahim Kırbaş, Zeynel Uğur, Bahadır Yalçın, Ramazan Kanmaz, Fehmi Yurdakul, Mehmet Eyüpler, Emel Öztürk, Meral Yağcı, Adil Aytekin, Hasan Işıner, Süleyman Bulut ve Ahmet Asarkaya önce Kaman ilçesinde kahvaltı yapıp daha sonra Kalehöyük ve Japon Müzesine geçti. Buradan tırmanış başlangıç noktası olan Demirli köyüne geçen ekip tırmanışa başladı.

ZİRVEDE ÇAY KEYFİ

Demirli köyünden zirve tırmanışına başlayan ekip, önce iki küçük dereyi geçip oldukça dik bölümden döne döne tırmanışımıza devam etti.  Kuşburnu ve Alıç meyvelerinden takviye yaparak karlı bölgeye ulaşan ekip birinci zirveye ulaştıktan sonra dağın arka bölümünde kalan 1 metrelik kardan güç alıp karsambaş (karla pekmezin karışımına veril ad) yapmayı planladı yiyerek yollarına devam eden sporcular zirvede çaylarını içip günün anısı için fotoğraflar çekildikten sonra hemen inişe geçtiler.

DÖNÜŞ BAŞLADI

Dönüş yolunda Demirli Köyü çobanlarından Ali ile Muzaffer kardeşlerle ateşin başında kısa bir sohbet yaptıktan sonra Kırşehir-Terme kaplıcasına ulaşan ekip, günün yorgunluğunu kaplıcada atıp akşam yemeği için Kırşehir’e geçtiler. Buradaki akşam yemeğinden sonra Kırıkkale’ye dönen sporcular faaliyetlerinin devam edeceğini bildirldiler.



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok