Kale Dağcılık, Karadağ?a çıktı

Kale Dağcılık, Karadağ?a çıktı

Kırıkkale ile Karaman arasında gönül köprüsü kurmak ve iller arasındaki ilişkileri geliştirmeye katkı sağlamak amacıyla Kırıkkale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü`ne üye 28 dağcı, Karaman`daki Karadağ`a tırmanış yaptı.

DOSTLUK PEKİŞECEK

Tırmanışa Karaman Valisi Süleyman Kahraman`da katıldı. Kırıkkaleli dağcılara tırmanış öncesi Madenşehri ve Ekinözü köylerinde bulunan tarihi ve turistik yerler gezdirildi. Vali Kahraman, burada yaptığı konuşmada, hem spor yaptıklarını hem de bir dostluğa şahit olduklarını belirtti. Kırıkkale`den gelen sporcularla yapılan bu yürüyüşün Karaman-Kırıkkale arasındaki dostluğun pekişmesine de vesile olacağını ifade eden Kahraman, şunları kaydetti:

 

`GELİN TANIŞ OLALIM`

"Birliğin, kardeşliğin, dostluğun her geçen gün daha çok önem kazandığı bir zamanda böylesi bir organizasyonun oldukça önemli ve anlamlı olduğu aşikardır. Olaya sadece Karaman`ı tanıtmak, Karaman`ın turistik yerlerini gezmek olarak bakmamak gerekiyor. Çünkü asıl olan insanların birbirlerini tanıması, gönüllerin birbirini tanımasıdır. Karaman `gelin tanış olalım` diyen Hz. Yunus`un şehridir. Bu çağrıya dostane bir cevap vererek ilimize gelen kardeşlerimizi biz hoş karşıladık, inşallah sizler de ilimizi hoş bulmuşsunuzdur. Ben bu yürüyüşün zirvesinin birlik ve kardeşlik olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum."

 

FARKLI BİR KONUM

Kırıkkale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü heyeti adına konuşan Metin Atun ise Karaman`ın tarihi, kültürü ve doğası ile çok faklı bir konuma sahip olduğunu dile getirerek, bu etkinlikte kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Dağcılar daha sonra Karadağ`a tırmanış gerçekleştirdi.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ