KALE DAĞCILIK ÇANAKKALE'DE

KALE DAĞCILIK ÇANAKKALE

Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ziya Korkmaz, 36 sporcu ile birlikte Çanakkale gezisi düzenledi.

Çanakkale sarsılmaz yüksek imanın saf inancın, azmin kutsal inadın, ete ve kemiğe bürünmüş hali olduğunu ifade eden Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ziya Korkmaz, gezinin manevi duyguları daha da yükselttiğini belirterek, "Çanakkale'nin zemini aziz atalarımızın kanları ile yeşeren büyük bir duygudur. Dur yolcu eğil de kulak ver, bu sesiz yığın, necip bir milletin vatan kalbinin attığı yerdir" dedi. 

Gezinin güzel bir atmosferde gerçekleştiğini belirten Başkan Korkmaz, maddi ve manevi destek sağlayan Erdal Baloğlu'na teşekkür ederek "Şehitler Diyarı Çanakkale'nin ruhunu yaşadık. Binlerce vatan evladının şehit düştüğü ve Çanakkale Destanı'nın yazılarak düşmanın yurda girişinin engellendiği kutsal toprakları yerinde görme imkanı bulduk. Çanakkale iskelesinden feribotlarla tarihi yarım adaya geçip, Seyit Onbaşı Anıtı, Mecidiye Tabyaları, Havuzlar Şehitliği, Soğanlı Dere Şehitliği, Mustafa Efendi Şehitliği, Şehitler Abidesi ve 57. Alay Şehitliği'ni gezerek Çanakkale Savaşları ile ilgili bilgiler aldık”

Başkan Korkmaz, Çanakkale’nin ziyaret edilmesine verdiği öneme dikkat çekerek, “İnsan bu topraklara ayak bastığında inanın; o kadar etkileniyor ki. Buraları gördükçe çok duygulanıyorum. Çünkü burada ayrı bir atmosfer var. Tabi ki bunun nedenini hepimiz biliyoruz. Bu topraklar tamamen şehit kanıyla sulanmış topraklar. Bu toprağın altında binlerce şehidimiz var. Onlar vatanını vermediler, canlarını verdiler. Bunun için onlara ne kadar minnet duysak, dua etsek azdır. Buraya gelip de duygulanmayan, etkilenmeyen insan yoktur. Hep diyorum; her Türk’ün buraya gelip, görmesi lazım. Çünkü buradaki atmosferin insana nüfuz etmesi lazım ki bunu anlasın. Türk milleti iki büyük destan yazdı. Biri Çanakkale Destanı diğeri ise Kurtuluş Savaşı’dır” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ