Kale Dağcılık yine zirve yaptı

Kale Dağcılık yine zirve yaptı

BUZLUK DAĞINDA KAÇKARLARIN HEYECANINI YAŞAMAK

BUZLUK DAĞINDA KAÇKARLARIN HEYECANINI YAŞAMAK

Kale Dağcılık yine zirve yaptı

Kırıkkale Kale Dağcılık Kulübü sporcuları yılın ilk tırmanışını Kırşehir Buzluk Dağına yaptılar. Sporcular Kaçkar dağlarının heyecanının yaşadıklarını söylediler.

TIRMANIŞA, KULÜP SPORCULARI KATILDI

Kulüp Başkanı Metin Atun heyecanlı tırmanışla ilgili yaptığı açıklamada, Gül Meydaneri, Sabriye Çetinkaya, Özlem Koyun, Ömer Pazar, Adem Tosun, Bülent Diken, Osman Akyurt, Mehmet Çetin, Mehmet Bulut´tan oluşan ekibin yılın ilk tırmanışını Kırşehir İli Buzluk dağına yaptığını söyledi.

2018 YILININ İLK TIRMANIŞI

Atun açıklamasında, ?Buzluk dağına ekip olarak bu ilk faaliyetimiz olduğu için kamp yerine ulaşmamız bayağı zor oldu. Sisler arasında üç köy (Çiftliksarıkaya-Köşker-Alişar) geçtikten sonra tırmanış için en uygun köy olan Tatarilyasyayla köyüne 40 dakika gecikmeli olarak varabildik,? dedi.

TIRMANIŞ NOKTASI KUZEY DOĞU YÖNÜ

Tırmanışla ilgili açıklamasında Atun şu ifadelere yer verdi: ?Tırmanışa dağın kuzeydoğu yönünden başladık. Yürüyüşe başlar başlamaz dağın doğu yönündeki vadide hareketler başladı. Büyük çapta bir sis bulutu dağın zirvesinden vadiye doğru ilerliyordu. Bu manzara tüm ekibi büyüledi. Ekip heyecanla sisin içine doğru ilerliyordu. Çoğunlukla Karadeniz dağlarında görebildiğimiz bu sisin yanına gelince, sis bulutunu video ve fotoğraf çekimleriyle kayıtlara aldık.?

BEYAZ SİS BULUTLARININ GÜZELLİĞİ

?Vadiden gelin duvağı şeklinde akan beyaz sis bulutu eşliğinde iki km. ilerledikten sonra dağın karla kaplı zirve eteğine gelmiştik. Kar örtüsüyle buluştuğumuz noktada sis kalkmış yerini parlak güneş ışınlarına bırakmıştı. Zirvenin dik olan son bölümünü de tırmandıktan sonra tam 12.00 sularında Buzluk Dağının zirvesine ulaştık.?

DAĞIN ZİRVESİNDE DEĞİŞİK BİR HEYECAN

?Zirvede ekibimizi ayrı bir heyecan sarmıştı. Dağın doğu tarafı güneşli iken güney, batı ve kuzey bölümleri sis altındaydı. Hepimiz bulutların üstündeydik. Manzara muhteşemdi. Sis bulutu arasından güney yönünde büyük bir dağ kütlesinin silueti gözüküyordu. Bir de dikkatlice baktığımızda, o karaltının Hasan Dağı Kütlesi olduğunu anladık. Bu muhteşem güzelliğin karşısında ikinci kez büyülenen ekibimiz, bulutların üzerinde bir saatten fazla süren buğulu pamuk yığınını doyasıya seyrettik. Sonrasında çaylar içilip, zirvede azıklar yenildikten sonra, ikinci çay keyfini geldiğimiz Akpınar ilçesinin şirin bir kahvehanesinde yaptık.?

KAÇKAR DAĞLARININ HEYECANI YAŞANDI

?Böylece Kaçkar dağlarındaki heyecanı yaşadığımız etkinlik sağ salim son buldu. Heyecan dolu başka bir macera ve etkinlikte buluşmak dileğiyle, tüm insanların özellikle gençlerin doğayı ve dağları bire bir gezerek, bu şekilde unutulmaz bir zevk almasını tavsiye ederim.?

HABER-FOTO: KALE DAĞCILIK KULÜBÜ



1

Her şey Kırıkkale için

2

Saran´dan 23 Nisan kutlaması

3

Sevgi Çocuklarıyla Konya Gezisi

4

AGD, dedelerini unutmadı

5

Kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındayız

6

MYO Öğrencilerine ev sahipliği yaptık

7

Toprakları yok, üretim hakları yok