Kahrolduk!

Kahrolduk!

ŞIRNAK ŞENOBA´DA DÜŞEN ASKERİ HELİKOPTERDEN 13 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

ŞIRNAK ŞENOBA´DA DÜŞEN ASKERİ HELİKOPTERDEN 13 OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

Kahrolduk!

Şırnak´ın Uludere İlçesi Şenoba İlçesi´ndeki askeri üs bölgelerini denetleyen üst rütbeli askerleri taşıyan Cougar tipi helikopter, kent merkezine dönüş için yaptığı kalkıştan kısa süre sonra yüksek gerilim hattına çarpıp düştü. Kazada, 23´üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın´ın da aralarında bulunduğu, 2´si pilot, biri teknisyen, 13 asker şehit oldu. Helikopterde bulunan askerlerin hepsi terör örgütüne büyük darbe vurulan Kato operasyonunun kahramanıydılar.

ÜS BÖLGESİNİ DENETİMDEN DÖNÜYORLARDI

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile beraberindeki askeri heyet,  Uludere İlçesi Şenoba Beldesi´ndeki üs bölgelerini denetledi. Tümgeneral Aydın komutasındaki askeri heyet denetlemenin ardından Şırnak 23´üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı´na dönmek için saat dün akşam 20.50 sıralarında AS 532 Cougar tipi askeri helikopterle hareket etti. Şenoba Tugay Komutanlığı´ndan havalanan helikopter, kalkıştan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına çarparak düştü. Kazanın ardından olay yerine güvenlik güçleri eşliğinde UMKE, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Dağlık alanda helikopterin enkazına ulaşan ekipler,  Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemir, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üstteğmen Abdülmüttalip Kesikbaş, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal´ın şehit olduğunu belirledi.

TSK AÇIKLADI: 13 ŞEHİDİMİZ VAR

Türk Silahlı Kuvvetleri de helikopter kazasında 13 askerin şehit olduğunu açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi: ?31 Mayıs 2017 Çarşamba günü, Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığından kalkış yapan ve içinde 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. Söz konusu elim kaza neticesinde; helikopterde bulunan kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda şehit olan kahraman silah arkadaşlarımıza Allah´tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milleti´ne başsağlığı ve sabır diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.?

ŞEHİTLERİMİZ MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

Düşen helikopter, anayoldan yaklaşık 3 kilometre vadi içerisine düştüğünü belirten yetkililer, helikopterin Şenoba Beldesi´nin içinden geçen nehrin diğer kıyısına düştüğünü, gece şartlarında bu yüzden enkaza geç ulaştığını söyledi. Helikopterin düşmesiyle birlikte çevre köylerde bulunan güvenlik korucuları ve çok sayıda köylü, enkaza ulaşmak için arama kurtarma birliklerine yardımcı olmak için olay bölgesine geldi. AFAD ve 112 ekipleri halen bölgede intikal etti. Helikopterin düştüğü bölgede geniş güvenlik önlemi alındı. 13 askerden 7´si için bu sabah, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı´nda tören yapıldı. Helikopterlerle Cizre´ye götürülen şehit naaşları, uçaklarla memleketlerine gönderilecek. Aralarında tümen komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın´ın da bulunduğu 6 şehidin cenazesi ise, adli tıp kurumunda kimlik tespitlerinin yapılması Ankara´ya gönderildi.

İŞTE ŞEHİTLERİMİZ VE MEMLEKETLERİ

Tümgeneral Aydoğan Aydın ? Ankara

Jandarma Yarbay Songül Yakut ? Malatya

Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker ? İstanbul

Piyade Albay Oğuzhan Küçükdemirkol? Ankara

Binbaşı Koray Onay ? Çanakkale

Piyade Yüzbaşı Nuri Şener ? İstanbul

Yüzbaşı İlker Acar ? Balıkesir

Piyade Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan ? Kayseri

Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç ? Osmaniye

Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak ? Adana

Pilot Üsteğmen Abdülmüttalip Keskinbaş ? Amasya

Başçavuş Fevzi Kıral - Manisa

Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar ? Amasya



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ