Kahramanlar tarihi değiştirdi

Kahramanlar tarihi değiştirdi

Tüm yurtta olduğu gibi 18 Mart Çanakkale Şehitleri 100'üncü Anma Günü Kırıkkale'de de törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanında Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına çelenk koyulması ile başlayan tören şehitlik ziyareti ile devam etti. Şehitlik ziyaretinde şehit

İLK TÖREN MEYDANDA

Cumhuriyet Meydanında yapılan çelenk koyma törenine Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Albay Harun Karabulut, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, il yöneticileri, birim müdürleri, rütbeli askerler, şehit aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlk olarak Valilik çelenginin konulması ile başlayan ve sırasıyla garnizon komutanlığı çelengi, belediye başkanlığı çelengi, Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri derneği çelengi, Vatan İçin Can Verenler Derneği çelenginin konulması ile başlayan Çelenk bırakma töreni saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile devam etti.  Çelenk bırakma töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Bakım Yarbay  Mehmet Eryavuz yaptı. Konuşmanın sonunda öğrencilerin bayrak açması ile tören sora erdi. Törenden sonra Vali Ali Kolat ve il yöneticileri şehitliği ziyaret etti.

İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE

Şehitlik ziyaretinde, ziyarete katılanlara karanfil verildi. Şehitlik ziyareti saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Vali Ali Kolat’ın şehitlik defterini imzalaması ile devam etti. Vali Ali Kolat’ın şehitlik defterini imzaladıktan sonra kısa bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından dualar okundu. Daha sonra il yöneticileri ve ziyarete katılanlar ellerindeki karanfilleri şehit mezarlarına bırakarak kabir başında şehitlere dua ettiler ve şehit aileleri ili bir süre sohbet ederek başsağlığı dilediler. Ziyarette şehit ailelerinin özellikle şehit annelerinin acılarının hala taze olduğu görülürken şehit aileleri mezar üzerinde biten otları elleri ile temizlemesi dikkatlerden kaçmadı. Şehitlik ziyaretinin ardından proğram sırasıyla şu şekilde devam etti. Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri derneği ziyareti, Vatan İçin Can Verenler Derneği ziyareti, MAKRO AVM’de ki sergi açılışı, Şehit Aileleri ve Gaziler li öğle yemeği, sinama gösterimi ve fener alayı.

ŞEHİTLERİN GÜNÜDÜR

Bakım Yarbay Mehmet Eryavuz yapmış olduğu konuşmasında “Bugün Türk adının Dünya’da duyulduğundan itibaren n şanlı bayrağımızı yeryüzünün pek çok noktasına taşıyarak, Tarihe yol verenlerin kazandıkları zaferlerle çağ kapatıp çağ atanların idealleri uğruna bedenleri bu kutsal topraklara koydukları gündür. Bugün aziz şehitlerimizin guru günüdür. Bugün barutu kalmayan canın vatan millet ölümden korkmayan  şehitlerimizin günüdür. Bugün Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin, Türk Milletinin vazgeçmeyeceği, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünya’ya haykırıldığı gündür. Bugün 18 Mart vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını seve seve feda eden Asya’da, Afrika’da Avrupa’da yavru vatan Kıbrıs’ta ve güzel yurdumuzun 4 bir yanında ki şehitliklerde ve savaş şartları gereği bilinmeyen yerlerde kefensiz olarak yatan binlerce kahraman şehidimizin aynı günde ve görkemli bir günde şehitlerimizi anıyoruz. Vatanın bütünlüğü uğruna kendilerini feda eden şehitlerimize şükran millet duygularımızı sunduğumuz gündür. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden şehitlerimizin günüdür. Yurdumuzun en ucra köşelerinde kalleşçe katledilen eğitim şehitlerimizin diğer kamu görevlileri şehitlerimizin huzurunda saygıyla eğildiğimiz gündür” ifadelerini kullandı.

RUHUNUZ ŞAD OLSUN

Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise yaptığı konuşmada, “Milleti millet yapan en yüce duygularla yokluklar içinde bile dönemin en güçlü devletlerine karşı kazanılan Çanakkale Zaferi’nin 99. Yıl dönümünü kutlarken sizleri bir kez daha minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Bugün bu minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek üzere huzurunuza gelmiş bulunuyoruz. Vatan vazife ve bayrak uğruna en değerli varlıklarınız olan canlarınızı vererek şahadet mertebesine ulaştınız. Uğruna can verdiğiniz değerleri kıymetli emaneti sonsuza dek yaşatmak bizlerin en kutsal görevidir. Bağımsızlığa olan aşılmaz tutkunuzu canınızdan üstün bildiğimiz vatan sevgimizi birlik ve beraberliğimizin ölümsüzleşen simgeleri olan siz şehitlerimiz gönüllerimizde yaşayacak sizlerin kahramanlığı mücadelesi ve cesareti bizlere her zaman gelece emin adımlarla yürüme gücü verecektir. Ruhunuz şad olsun” dedi. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ