KAĞIT TOPLAYARAK ÇOCUKLARINA BAKIYOR

KAĞIT TOPLAYARAK ÇOCUKLARINA BAKIYOR

Kırıkkale`de bir kadın 3 çocuğuna 2 yeğenine ve sara hastası kocasına gece kağıt toplayarak bakmaya çalışıyor. Kırıkkale`de bir kadın 3 çocuğuna 2 yeğenine ve sara hastası kocasına gece kağıt toplayarak bakmaya çalışıyor. Kadına ilköğretim okullarında oku

DAYANACAK GÜCÜM KALMADI

Yaşları 10 ile 14 arasında olan çocuklar gece kağıt toplarken, en çok köpekten korkuyorlar. Ayaklarında yırtık terlik ve üstleri perişan olan çocuklar, buna rağmen evlerine ekmek götürebilmek için canla başla çalışıyor. Evin en küçük oğlu Muhammed (10), annesi Sultan Atlı, kuzenleri Büşra (14) ve Semanur (13) Yıldıran adlı kız çocuklarının yanında kağıt topluyor. Kağıt toplarken, annesi ve kuzenlerini tehlikelerden korumak ise Muhammed`e kalıyor. Günlük ortama 50 kilo kağıt toplayarak 2 aileye bakan Atlı`nın en büyük isteği ise yüzde 65 özürlü olan eşinin emekli edilmesi. Eşinin sara hastası olduğunu aktaran Sultan Atlı, çalışarak evin geçimini sağlamamanın kendisine düştüğünü söyledi. Eşinin yüzde 65 raporu olmasına rağmen emekli edilmediğini belirten Atlı, "Devlet ya eşime iş versin yada emekli etsin, dayanacak gücüm kalmadı. " diyor.

 

DEVLET BİZİM ELİMİZDEN TUTSUN

Kendisinin, çocuklarının ve yeğenlerinin oruç tutukları için gündüz kağıt toplamaya çıkamadığını ifade eden Atlı, "Çocuğumun bir tanesi Kırıkkale Anadolu Lisesi`nde okuyor. Onu dershaneye göndermeye param yok. Okul zamanı servis parasını vermedim. Yeniden okula nasıl göndereceğim bilemiyorum. Çocuklarım okumak istiyor, fakat takattim kalmadı. Kazandığım para günlük 5 lira ve aylık 200 lira kira parası ödüyorum. Çoğu zaman komşularım yardım ediyor. Devlet bizim elimizden tutsun. "şeklinde bulunduğu durumu dile getirdi.

 

KÖPEKLERDEN KORKUYORUZ

Kardeşi boşandıktan sonra yeğenlerine kendisinin bakmaya başladığını da belirten Atlı, "Sosyal Konseyden senede bir defa kömür alıyorum ve buda yetmiyor. Akşam olunca çocuklarını ve yeğenlerimi alıp kağıt toplamaya çıkıyorum. Gece saat 23. 00`a kadar kağıt topluyoruz. Çocukların uykusu geliyor ve yoruluyorlar. Buna rağmen kağıt toplamaya devam ediyoruz. " şeklinde konuştu. Gece kağıt toplarken en çok köpeklerden korktuklarını söyleyen Büşra ve Semanur Yıldıran, "Gündüz oruç tutuğumuz için kağıt toplayamıyoruz. Gece ise, bizi korkutuyor. Buna rağmen evimize ekmek götürebilmek için çalışmak gerektiğini biliyoruz. Derslerimiz iyi fakat, maddi imkansızlıklar bizim derslerimizi etkiliyor. Devlettin ailemize ve bize sahip çıkmasını istiyoruz. " dediler.

 



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama