Kadroya geçen taşeron çalışan dava açmayacak

Kadroya geçen taşeron çalışan dava açmayacak

KIRIKKALE´DE 2 BİN 800 TAŞERON ÇALIŞANI KADRO İÇİN SÖZLEŞME İMZALADI

KIRIKKALE´DE 2 BİN 800 TAŞERON ÇALIŞANI KADRO İÇİN SÖZLEŞME İMZALADI

Kadroya geçen taşeron çalışan dava açmayacak

Taşeron çalışanların kadroya geçmesi başvurularına dair açıklamalarda bulunan Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Kırıkkale İl Müdürü Arif Ay, kadro başvurusu yapan vatandaşların kazanılmış haklarından vazgeçmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. 

2 BİN 800 KİŞİ BAŞVUNDU

2 Ocak 2018 tarihinde başlayan taşeron işçilere kadro verilmesi sone erdi. Türkiye genelinde 800 bine yakın taşeron işçi kadroya geçecekken Kırıkkale´de bu sayı yaklaşık 2 bin 800 kişi. Kadro başvurularının son gününde İŞKUR İl Müdürü Arif Ay ile sosyal Güvenlik İl Müdürü Veli Karacaköylü, taşeron işçiler ile birlikte İŞKUR İl Müdürlüğünde basın açıklaması yaptı. Ortak yapılan açıklamaların ardından taşeron işçiler ile basın mensupları Müdür Ay ve Müdür Karacaköylü´ye sorular sordular.

İLK AŞAMADA 5 METOTLU SINAV

2 Ocak 2018 tarihinde başlayan taşeron işçilerin kadroya geçmeleri için başvurularının dün mesai saati ile birlikte sona erdiğini açıklanırken, komisyon değerlendirmelerinin ardından 2 Nisan 2018 tarihinde sonuçlanacağı ifade edildi. Başvuruların bitiminden sonra işçiler bağlı bulundukları kurumlar tarafından 5 metotlu sınavlara tabi tutulacaklar. Kurumlar 5 metotlu sınavın istediğini işçilere sunmaya seçebilecekken, sınav metotları ise yazılı, sözlü, uygulamalı, yazılı uygulamalı ve sözlü uygulamalı olacak.

SADECE DAVALARDAN VAZGEÇİYORLAR

Açıklamaların ardından akıllarında soru işareti bırakın konular hakkında sorulan sorulara cevap veren İl Müdürleri ay ve Karacaköylü, kadro başvurularında belirtilen ?Geçmişteki haklarından feragat edilecek´ konusu hakkında açıklamalarda bulundular. Sorulan soruya cevap veren Müdür Ay, ?Örneğin 10 yıldır bir kurumda çalışan bir işçinin kıdem tazminatları hakkı var. Kadroya geçtiği zaman bu ve bunun gibi haklarından vazgeçmiyor. Sadece sözleşmeli çalıştıkları dönemde kurumlarına dava açmış veya sorunları varsa, bun davalardan vazgeçiyorlar. Haklarından vazgeçmeleri söz konusu değil? dedi.

MAAŞLARDA DEĞİŞİKLİK YOK İKRAMİYE VAR

Kadro başvurusuna 4 Aralık 2017 tarihinde sigortası yatan kişilerin 2 Ocak 2017 tarihinde başvuru yapmaya başladıklarını belirten Müdür Karacaköylü, mesai saati ile birlikte başvuruların bittiğini belirtti. Müdür Karacaköylü, işçilerin maaşlarında farklılık olup olmayacakları hakkında yaptığı açıklamada, ?İşçi kardeşlerimizin maaşlarında bir farklılık olmayacak. Sadece sözleşmeli çalıştıkları için günlük olarak hesaplanıyordu maaşları. Kadroya geçişin ardından 52 günlük ikramiye verilecek. 2020´ye kadar bu şekilde devam edecek. 2020´den sonra ise değişikliklerin olup olmayacaklarını ise Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bilir? dedi.

HABER: Arzu Kayır



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü