Kadınlar iş hayatında hep olmalı

Kadınlar iş hayatında hep olmalı

AHİLER KALKINMA AJANSI (AHİKA), KADINA YÖNELİK ALANDA ÇALIŞAN PERSONEL İÇİN KAPASİTE GELİŞTİRME PROGRAMI EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ AÇILIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Kadınlar iş hayatında hep olmalı

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA),  kadına yönelik alanda çalışan personel için kapasite geliştirme programı eğiticilerin eğitimi açılış programı düzenlendi.  Düzenlenen açılış programına Vali Ali Kolat, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri M. Fatih Yıldız ve kursiyerle katıldı.

5 GÜN SÜRECEK

Kurs hakkında bilgi veren Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri M. Fatih Yıldız, Ahiler Kalkınma Ajansının kadına yönelik sosyal, kültürel ve ekonomik hizmet veren yâda çalışmalar yapan kamu kurum ve kuruluşlarında, üniversitelerde ve sivil toplum örgütlerinde görev yapan personelin yerel eşitlik ve eğitim programlarının tasarlanması ve uygulanmasına yönelik bilgi ve beceri düzeylerini artırmak amacıyla 5 günlük ?Kadına Yönelik Alanda Çalışan Personel için Eğiticinin Eğitimi? kursları organize edildiğini söyledi.

DESTEK OLACAĞIZ

Vali Ali Kolat ise yaptığı konuşmada, ?Ahiler Kalkınma Ajansları genellikle yatırım ağırlıklı destek veriyorlar. Artık sosyal ağırlıklı da destek vermeye başladılar. Birçok projemiz oldu. Kırıkkale de bu projelerden nasibini alıyor. İnşallah bu eğitimden sonra sizlerin yönlendirilmesiyle daha çok destek almayı ümit ediyoruz. Daha önce Ahiler Kalkınma Ajansından çok destek alamıyorduk. Bunu onur meselesi yaptık. Ama ondan sonra hem arkadaşlarımızın desteği ve bizim çalışmalarımız oldukça olumlu sonuç verdi. Şimdi iyi konumdayız.?dedi.

GEREKEN BİR OLAY

Kolat, ?Tabi ailenin korunması ve kadına şiddet son derece önemli. Kadına şiddet konusu, bizim örf, adet ve gelenek bazında baktığımız zaman en az bizde olması gereken bir olay. Ama bakıyoruz ki bizde de ciddi manada bu şiddetin ve tacizin büyük boyutlara ulaştığını görüyoruz. Burada eğitimimiz de bir eksikliğimiz var. Kanuni düzenlemeler yapıldı. Korunmaya muhtaç olanlara, gerekli korunma kararı veriyoruz. Gerekli güvenlik görevlisini görevlendiriyoruz. Ama önemli olan, bu şiddet algısının olmaması gerektiğini insanlarımıza benimsetmek. Yani kadına ve çocuğa yönelik her türlü şiddetin insanlık onurunu zedeleyen bir olay olduğunu toplum olarak bunu algılamamız lazım. Bu açıdan da bu eğitim son derece önemli. Ben bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ?diye konuştu.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı