Kadınların talepleri yerine getirilmelidir

Kadınların talepleri yerine getirilmelidir

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Oktay Sümer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Kadınların eşitsizlik ve ayrımcılıklarının son bulması gerektiğini belirten Sümer, kadınların taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini sö

SORUNLAR DEVAM EDİYOR

Memur-Sen Ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Oktay Sümer 8 Mart Dünya Kadınlar günüyle ilgili şunları söyledi, ?8 Mart Dünya Kadınlar günü, kadınların haklarını aramak, çalıştıkları işin karşılığı ücreti alabilmek ve doğum izni talepleriyle başlattıkları mücadelenin yıldönümüdür. Bu mücadelenin 1857 yılında başladığını dikkate aldığımızda geçen sürede fazla bir ilerlemenin olmadığı açıktır. Günümüzde kadınların uğradıkları eşitsizlik ve ayrımcılık halen devam etmekte, kadınların talepleri sürekli gündemdeki yerini korumaktadır. Her 8 Mart?ta, kadınların sorunları ve bu sorunların çözümüne yönelik talep ve önerileri kadın-erkek toplumun her kesiminden dile getirilmekte, ancak gerçekçi adımlar atılmamaktadır? 

KADIN GERÇEK DEĞERİNİ İSLAMİYET?LE ELDE ETMİŞTİR

?Gerçek anlamda hak ettiği değeri İslamiyet?le elde eden kadın, geçen zaman içinde kavram kargaşası ve hayatına eklenen sözde kural ve dayatmalarla hakkını aramak zorunda bırakılmıştır. Kadınların uğradığı eşitsizlik, haksızlık ve ayrımcılıklar bir an önce son bulmalıdır. Memur-Sen olarak sendikacılık anlayışımız, özelde kamu çalışanlarının haklarını korumak ve savunmak genelde ise her türlü haksızlığa karşı mücadele etmek, temel insan hak ve özgürlüklerinden yana taraf olmaktır.? dedi.

EĞİTİM VE ÇALIŞMA HAYATINDAKİ ENGELLER KALDIRILMALIDIR

Sümer konuşmasının devamında, ?Çalışma hayatında hak ettiği oranda yer bulamayan kadınlara karşı getirilen kısıtlamalar kaldırılmalıdır. Yasa ve yasak koyucuların dayattığı, kadınları eğitim ve çalışma hayatından uzak tutan uygulamalardan vazgeçilmelidir. Bunlardan biri de kadınlara getirilen başörtüsü yasağıdır. İnandığı için başını örtmek isteyen ve bu şekilde hem eğitim almak hem de çalışma hayatında yer almak isteyen kadınların önündeki bu engel en kısa zamanda kaldırılmalıdır. Memur-Sen olarak kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü talebimizi ortaya koyan, ?Özgürlük İçin 10 Milyon İmza? kampanyamıza gösterilen ilgi ve atılan 12 milyon 300 bin imza da bu yöndeki taleplerin haklılığını bir kez daha ortaya koymaktadır.?

KAYIT DIŞI KADIN İSTİHDAMI ÖNLENMELİDİR

?Kayıt dışı istihdamın önemli bir bölümünü oluşturan kadınların iş güvencesine yönelik çalışmalar hızlandırılmalı, bu yöndeki yasaların uygulanması için de titizlik gösterilmelidir. Özel sektörde, işe kolay alınıp, kolay çıkarılacak işgücü olarak görülen kadına karşı uygulanan bu adaletsizliği gidermek ve engel olmak devletin sorumluluğu içindedir. Kadına karşı pozitif ayrımcılık sağlayan Anayasa değişikliğine öncülük eden Memur-Sen olarak, gerçekleşen bu değişikliğin hayatın her alanında yaygın biçimde uygulanması çağrısında bulunuyoruz. Göstermelik yerine kalıcı uygulamalar yapılmalı, gelip geçici, gündem oluşturma amaçlı çalışmalardan vazgeçilmelidir.?diye konuştu.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ