Kadınların ilgisi büyük

Kadınların ilgisi büyük

Çalışan kadın sayısının artması, çoğalan otel yatırımları, tüketici bilincinin gelişmesiyle birlikte son 10 yılda hızlı bir büyüme sürecine giren kuru temizleme sektörü, cazip bir yatırım haline geldi. Kırıkkale'de de özellikle iş kurmak isteyen kadınlar

KURU TEMİZLEME SEKTÖRÜ ÖZELLİKLE KADIN GİRİŞİMCİLERİN FAVORİSİ

Kadınların ilgisi büyük

Çalışan kadın sayısının artması, çoğalan otel yatırımları, tüketici bilincinin gelişmesiyle birlikte son 10 yılda hızlı bir büyüme sürecine giren kuru temizleme sektörü, cazip bir yatırım haline geldi. Kırıkkale’de de özellikle iş kurmak isteyen kadınlar kuru temizleme sektörünü tercih ediyor. Bu kadınlardan birisi de Hatice Ertaş.

YIKAMA VE ÜTÜLEME HİZMETİ

Pek çok şirket yatırım rotasını bu alana çevirirken, yıllık 500 milyon Euro ile ifade edilen pazar, özellikle Anadolu merkezli girişimcilere de önemli fırsatlar yaratıyor. Kuru temizleme sektörü son yıllarda hızlı bir gelişim ve bununla birlikte değişim sürecine girdi. Daha önceleri mahallelerde eski tip yöntemlerle gerçekleştirilen kum temizleme, bugün kurumsal markalarla birlikte modern bir kimlik kazandı. Girişimci kadınların da ilk tercihi olan kuru temizleme sektörü Kırıkkaleli kadın girişimci Hatice Ertaş için de potansiyeli yüksek bir sektör. Kısa bir süre önce devraldığı işletmede faaliyet gösteren Hatice Ertaş garantili yıkama ve ütüleme işlemleri yapıyor.

CAZİP BİR FIRSAT

Çalışan nüfus içinde özellikle kadın oranının artması, tekstil çeşitleri ve özelliklerinin gelişmesi, şehirleşme, daha bakımlı giyinme ihtiyacı gibi etkenlerle birlikte kuru temizleme sektörü her geçen gün biraz daha hızlı büyüyor. Kırıkkale’de sektörde belli başlı büyüklükte yaklaşık 10 firma faaliyet gösteriyor. Son yıllarda kuru temizleme sektörünün yıldızı parlamaya ve yeni iş fırsatlarının içinde yerini almaya başladı. ‘Düşük sermayeli iş fikirlerinde’ göze çarpanlardan biri de kuru temizleme bayilik yatırımları olmaya başladı. Orta düzeyde sermaye sahibi olan girişimciler için cazip bir para kazanma fırsatı olarak görülen kuru temizleme sektöründe bayilik de verilmeye başlandı.

ÇALIŞAN KADIN FAKTÖRÜ

Kuru temizleme sektörünü tercih etmesinin sebebini düşük maliyet ve risk olarak tanımlayan Hatice Ertaş “İşletme masraflarının yüksek olmaması, bu sektöre girmek için bir etken. Kar marjının yüzde 70’lerde olması bu sektöre ilgiyi gittikçe artırıyor. Sektördeki en büyük değişim, kadınların çalışma hayatına girmeye başlamasıyla lekenin yanında temizleme ve ütüleme hizmetinin de önem kazanmaya başlaması. Günümüzde müşteriler artık daha seçici. Giysilerini, daha ucuza nerede temizletebilirim, düşüncesinin yanında, kokudan rahatsız olmamanın da yollarını arıyor” ifadelerinde bulundu.

HER MÜŞTERİYE AYRI HİZMET

Ertaş ayrıca “Sektörde pek çok fırsat mevcut. Ancak en büyük sıkıntı, çoğu firmanın elbise üzerine koyduğu temizleme talimatları yanlış olması. Bu hem tüketiciyi hem de işletmeleri olumsuz yönde karşı karşıya getiriyor. Biz müşterinin her isteğini göz önüne alarak, kişiye özel kuru temizleme hizmeti sunuyoruz. Bu hizmet sadece bir müşteri için özel olarak makinemizin çalışması anlamına geliyor” ifadelerinde bulundu.



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı