Kadınlarımızın daha da güçlenmesini istiyoruz

Kadınlarımızın daha da güçlenmesini istiyoruz

KADININ İHMAL EDİLDİĞİ TOPLUMLAR GELİŞEMEZ

Kadınlarımızın daha da güçlenmesini istiyoruz

Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nün barışa, dostluğa, kardeşliğe, dayanışmaya vesile olması temennisinde bulundu. Akçay yaptığı yazılı açıklamada Toplumların medeniyet düzeyinin en önemli belirleyicisi, kadın haklarına verilen değeri olduğunu söyledi. Akçay ´Ak Parti olarak, kadınların bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmeleri, daha kaliteli eğitim olanaklarına sahip olmalarını istiyoruz? dedi.

KADININ İHMAL EDİLDİĞİ TOPLUMLAR

 İl Başkanı Akçay ?Kadının ihmal edildiği, ikinci plana atıldığı, yok sayıldığı bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi mümkün değildir. Kadınlarımızın toplumun her alanda kendini gösterebilmelerinin yanı sıra, faaliyetlere ve yönetime ortak olmaları da gerekmektedir. Aile kurumunun temel taşı olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarını sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. "Biz öyle bir peygamberin takipçileriyiz ki; ilk geldiğinde ilk yasakladığı şey kız çocuklarına yapılan vahşet olmuştur. Kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir toplumda kadınları baş tacı etmiş, annelerin ayağının altında cennet olduğunu müjdelemişti. Kadınların haklarına riayet ediniz diyerek İslam öğretilerinin bu yönde altını önemle çizmiştir. Biz de bu hassasiyetle daha fazla çalışmaya gayret etmekteyiz? dedi.

KADINLARIN DAHA DA GÜÇLENMESİNİ İSTİYORUZ

Akçay açıklamasında şu ifadelere yer verdi ,´´Ak Parti olarak, kadınların bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmeleri, daha kaliteli eğitim olanaklarına sahip olmaları, karar alma mekanizmalarındaki etkinliklerinin artırılması, işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılarak istihdamlarının artırılması, sosyal güvencelerinin sağlanması ve kadın girişimci sayısının artırılması temel hedeflerimizdir. Biz bu hedefleri ve reformları 13 yıllık iktidarlarımız döneminde gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam etmekteyiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün teşkilatımızda emek veren, gece-gündüz demeden fedakârlık yapan, emekçi hanım kardeşlerimin de gününü kutluyor ve teşekkür ediyorum.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ