Kadınlarımıza önem vermeliyiz

Kadınlarımıza önem vermeliyiz

Türk Eğitim Sen Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Dünya Kadınlar Günü nedeni ile kutlama programı düzenlendi. Öğretmen Evi pembe salonda gerçekleştirilen programa Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yücel Karabacak, Kadın Kolları Başkanı Tenasup Palabıyık ve s

KADINLAR BİRÇOK AÇIDAN SORUNLAR YAŞAMAKTADIR
Programın açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı A. Yücel Karabacak,
Dünyada kadınlar günü kutlanırken, tüm kadınların toplumda hak ettiği, layık olduğu yere gelmesi temennisini taşımakta olduğunu belirten Karabacak, ?Bu tür özel günler, toplumların kanayan yarası haline gelmiş olan sorunların gündeme gelmesi, tartışılması açısından önemlidir. Bugün dünyada ve ülkemizde kadınlar birçok açıdan sorunlar yaşamaktadırlar. Ülkemizde yaşayan kadınların en önemli sorunu şüphesiz, her alanda istismar edilmesidir? dedi.
 
BİRER BİREY HALİNE GETİRECEK
Karabacak ?Mustafa Kemal Atatürk; kadınları toplum içinde birer birey haline getirecek hukuki düzenlemeleri Avrupa`daki ve dünyadaki pek çok çağdaş ülkeden önce ülkemizde gerçekleştirmiştir. Yani kadınlarımızın toplumsal hayata katılmalarının, iş hayatına atılmalarının, erkeklerle aynı haklara sahip olmalarının önünde hukuki hiçbir engel, toplum içinde oluşmuş, sabit fikirler ve gelenek zannedilen yanlış inanışlar ile kadının cinsel bir öğe gibi gösterilmesini çağdaşlık zanneden zihniyetten başka bir şey değildir?
 
EN ÖNEMLİ VARLIKLARDIR
Kadın Kolları Başkanı Tenasup Palabıyık, Hayatın her alanında varlığıyla adeta yaşam kaynağı olduğunu ifade eden Palabıyık ?olan kadına, daha huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun inşası düşüncesiyle ekonomik ve sosyal alanda eşit haklar tanınmasının 8 Mart 1977`de Birleşmiş Milletler tarafından onaylanması sonucu tüm dünyada 8 Mart, "Dünya Kadınlar Günü` olarak kutlanmaya başlanmıştır. Kadınlarımız ve tüm dünya kadınları her şeyden önce annedir. Mübarek bir görevin en önemli bireyleridir. Bu vatana hayırlı evlat yetiştiren en önemli varlıklardır.? diye konuştu.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ