Kadınlara konser jesti

Kadınlara konser jesti

"ÇALIŞAN KADINLARIMIZ HER ŞEYİ HAK EDİYOR"

Kadınlara konser jesti

?8 Mart Dünya Kadınlar Günü? Kırıkkale Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ?Türkülerle Kadınlarımız? konseriyle kutlandı.

ÇALIŞAN KADINLARIMIZ HER ŞEYİ HAK EDİYOR

Mavi Salon´da gerçekleşen konsere Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hakan Kocamış, Üniversite öğretim elemanları, öğrenciler ve şehirden misafirler katıldı. Konserin açılış konuşmasını Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nazife Yiğit Kayhan yaptı.  Günümüzde Dünya Kadınlar Günü´nün, kadınlar açısından daha farklı anlamlar taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Nazife Yiğit Kayhan, ?Artık 8 Mart, kadın hakları açısından bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanmasını sağlayan özel bir gündür? dedi.

İNSANLIK SORUNUDUR

Dünya Kadınlar Günü´nün Ülkemiz için de kadın haklarının kazanılması, iyileştirilmesi için konunun gündeme gelmesi açısından önemli bir gün olduğunu söyleyen Prof. Dr. Nazife Yiğit Kayhan, ?Kadın sorunu eşittir insanlık sorunudur. Lütfen buna erkek sorunu, kadın sorunu diye bakmayalım. Bu bir insanlık sorunudur. Kadın ve erkek, toplumda hiçbir şekilde birbirinin rakibi değildir. Biz erkeklere rakip değiliz. Kadın ve erkek toplumun ayrılmaz iki unsurudur? diyerek konuşmasını tamamladı.

GÜNÜN ANISINA HATIRA FOTOĞRAFI

Açılış konuşmasının ardından öğretim üyesi Yrd. Doç. Gülden Filiz Önal´ın hazırlayıp sunduğu, sanat yönetmenliğini Yrd. Doç. Hamit Önal´ın yaptığı ?Türkülerle Kadınlarımız? konserine geçildi. Katılımın yoğun olduğu konserde önce türkülerin hikâyesi anlatıldı ardından türküler Üniversitemiz Müzik bölümü öğrencilerinden oluşan koro tarafından seslendirildi.  Konser Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız´ın, Yrd. Doç. Hamit Önal ve Yrd. Doç. Gülden Filiz Önal´a plaket vermesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı