Kadınlar, sağlıklı bir toplumun temel taşıdır

Kadınlar, sağlıklı bir toplumun temel taşıdır

MHP Merkez İlçe Başkanı Erdal Baloğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Hayatın her alanında sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşları olduğunu

HAYATIN HER ALANINDA ETKİN ROL ÜSTLENİYORLAR

MHP Merkez İlçe Başkanı Erdal Baloğlu, yaptığı basın açıklamasında dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadın hakları mücadelesinde ciddi mesafeler kastedildiğine dikkat çekerek, "Ülkemiz de kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edinmiştir. Bugün bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat ve iş dünyasında hepimizi gururlandıran, başarılarıyla adından söz ettiren kadınlarımız, geleceğe ilişkin en büyük güvencemizdir. Bu gurur tablosunun yanı sıra tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadın hak ve özgürlükleri konusunda yaşanan sıkıntılar göz ardı edilmemelidir. Kadınlarımız hayatın her alanında etkin rol üstlenmekte, ancak başarıya uzanan yolda önlerine çıkan birçok engelle mücadele etmek zorunda kalmaktadır. Eşitlik, hak ve özgürlükler, yasal düzenlemeler ve uluslararası sözleşmelerle teminat altına alınmış olsa da eğitim ve sağlık alanlarında memnuniyet verici seviyeye ulaşan kadınların, özellikle siyasal katılım ve işgücü alanlarında yeterince yer alamamaları hala büyük bir eksiklik olarak önümüzde durmaktadır" dedi.

 

DÜŞÜKLÜĞÜ DİKKAT ÇEKİCİDİR

Kadın hak ve özgürlüklerinin işlevsellik kazanması için bir zihniyet değişikliği gerektiğine dikkat çeken ilçe başkanı Baloğlu, şunları kaydetti: "Söz konusu zihniyet değişikliği de, sadece kadınlarımızın mücadelesiyle değil, top yekün bir eğitim hamlesi ve tüm bireylerin katkılarıyla mümkündür. Kadınlarımız hak ve özgürlüklerine sahip çıkarken, erkeklerin de bu mücadelede önyargılarından arınarak, gücü, çalışma azmi, iradesi ve özgüveni olan kadınlarımıza destek vermesi sorunların çözümü açısından büyük önem taşımaktadır. Kadınlarımızın işgücüne katılım oranlarının düşüklüğü dikkat çekicidir. Onların eğitimlerinin önündeki engellerin kaldırılması, mesleki bilgi ve beceriye sahip olmaları ve ekonomik özgürlüğe kavuşmaları, ekonomideki yerlerinin güçlendirilmesi, kadın girişimcilerimizin teşvik edilmesi, ülkemizin öncelikleri arasındadır."



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ