Kadınlar için mesleki eğitim projesi

Kadınlar için mesleki eğitim projesi

Kırıkkale Valisi Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yürütülen, Gönül Elçileri Projesinin Alt bileşeni olan ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi' kapsamında Bahşılı'da bilgilendirme ve değerlendirme topla

KORUYUCU AİLE PROJESİ

Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce yürütülen, Gönül Elçileri Projesinin Alt bileşeni olan ‘Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ amaç ve hedeflerini Kırıkkale Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı ve il müdürü açıkladı. Program da bir konuşma yapan Vali Kolat’ın eşi İlksen Kolat “Bahşılı’da daha önce koruyucu aile projesinden iyi sonuçlar aldık.Kırıkkale de televizyon yok,yerel gazetelerde her eve girme imkanı yok ama biz kendi çabalarımızla projeyi anlattık. 18 tane çocuğumuzu çocuk bekleyen ailelere yerleştirmiş olduk.burada koruyucu aile projesinde hem çocuklar aile kazanmış oluyor,hem de aileler bu mutluluğu tatmış oluyor”

GEREKLİ BİLGİ VE BECERİ

“8 ilçe’nin altısında bu projeyi tanıttık toplantılar yaptık sadece iki ilçe kaldı onu da diğer hafta gerçekleştirmiş olacağız. Gönül elçileri projesi adı altında gerçekleştirdiğimiz bu projenin dört amacı var. Bir,okul çağı dışına çıkmış, yani ilkokul çağını geçirmiş bayanların kaldığı yerden eğitimlerini tamamlaması.işte devlet size kaldığınız yerden devam edesiniz diye destek veriyor bu sizin için bir şans. İkinci,kadınların mesleki eğitime ihtiyaç olduğu alanlarda eğitim verip becerisini kazanmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Üçüncü olarak Kadınlarımızın ihtiyacı olan konularda kişisel becerisini sağlamak için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmak”

İYİ YETİŞSİN

“Sonuncu olarak da E-Devlet diye bir sistem kuruldu.okul çağına gelmiş çocuklarımızın eğitimlerine devam edebilmesi ve takibini yaparak toplumu bilinçlendirmektir.işte tek amacımız kız çocuklarımızı okutmak onları bilinçli hale getirmektir. Yeni kurulacak Aile de eğitimle atılan temeller sağlam olsun ve çocuklarda iyi yetişsin diyoruz! Şeklinde konuştu. Programda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bülent Pişi, Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Selbihan Eren, Bahşılı Kaymakam’ı Harun Ersin Polat birer konuşma yaptı.

BAŞARILI ÇALIŞMALAR

Ayrıca Kolat, Milli Eğitim müdüründen eğitim düzeyini, Halk eğitim müdüründen hanımlara yönelik kurslar hakkında ve SYD Müdüründen Bahşılı’da yapılan yardımların Ailelerin ekonomik düzeyleri konusunda bilgiler aldı. Verilen cevaplardan istihdam ve yardım konusunda eğitim konusunda başarılı çalışmaların yapıldığını öğrendiğini ve diğer ilçelerden farkının il merkezine yakınlığının dezavantaj sağladığını bildirdi. Bahşılı Beyaz Kelebekler Anaokulunda yapılan programa İlksen Kolat, Bahşılı Kaymakam’ı Harun Ersin Polat, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bülent Pişi, Bahşılı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Aslan Atman, ilçe birim yetkilileri katıldı. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü