Kadınlar hayatın içinde olmalıdır

Kadınlar hayatın içinde olmalıdır

Vali Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat, öncülüğünde çalışmalarına devam edilen Gönül Elçileri Projesi`nin 2.alt bileşeni olan Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” Yahşihan ilçesinde tanıtıldı.

MESLEKİ LİSELERE KATILIN
Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selbihan Eren bir sunum yaparak proje hakkında bilgi verdi. Eren, eğitimi yarım kalan kadınlara yönelik olarak yürütülen bu çalışmada kadınların ve genç kızlarımızın açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim liselerine yönlendirilmesi, kayıt yaptırmalarının sağlanmasının önemli olduğunu belirtti. Kayıtlarının yaptırılmasından sonra başarılı olabilmeleri için Milli Eğitim Müdürlüklerince açılacak kurslara yönlendirilmeleri, imkânsızlık nedeniyle okuyamamış kadınların toplumsal yaşama daha fazla katılmaları gerektiğini belirten Eren, ekonomik yönden kendilerine yetebilecek duruma gelmeleri için Halk Eğitim Müdürlüklerinde açılan çeşitli kurslara katılmaları gerektiğini belirtti.

EĞİTİM İMKANI SUNUYORUZ
İlksen Kolat ise yaptığı açıklamada; "Devletimizin en önemli görevi herkese eğitim imkânı sunmaktır. Ülkemiz nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarımızın çoğu çeşitli nedenlerle eğitim sisteminin dışında kalmakta ve hayallerini yarım bırakmaktadır. Kadınların bu haklarını kullanabilmeleri, eğitim düzeylerini yükselterek toplumda daha güçlü konuma gelebilmeleri ve istihdama yeterince katılabilmeleri için önlerindeki engeller kaldırılmalıdır. Kadınların yeterli eğitimi almamaları istihdama ve toplum hayatına aktif olarak katılmamaları, yoksulluğu, geri kalmışlığı beslemekte ve toplumsal sorunlara neden olmaktadır" dedi.

EĞİTİMLİ BİREYİN ÖNEMİ
Kolat, eğitimli bir annenin daha üretken ve bilinçli olduğunu belirterek "Toplumda eğitimli kadın demek daha üretken ve aynı zamanda eğitimli bir anne demektir. Eğitimli kadın, sağlam ailenin, sağlam aile de güçlü bir toplumun temelini oluşturur. Gönül Elçileri Projesi`nin bu aşamasındaki hedefimiz toplumun kalkınması için eğitim sisteminin dışında kalmış kadınlarımıza ikinci bir şansı vermektir. Kurullarımız, sivil toplum kuruluşları ve gönül elçilerimizle beraber kapsamlı bir çalışma sürdürmekteyiz. Eğitimli kadın geleceğe daha güvenle bakar, sağlıklı yuvalar kurar ve mutlu çocuklar yetiştirir. Gelin hep birlikte eğitimini yarım bırakmış kadınlarımıza, gençlerimize gönülden bir el uzatalım. İkinci bir şans vererek kadınlarımıza eğitim ışığı olalım. Desteğimiz, ilgimiz, gönlümüz onlarla olsun. Hem kadınlarımız kazansın hem ülkemiz” diye konuştu.

BAYANLAR OKUMALIDIR
Sunumun ardından toplantıya soru cevap şeklinde devam edilerek İlçe Milli Eğitim Müdürü bu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İlçede 80-90 yaşarası 15 bayana okuma yazma kursu düzenlendiği, ilçede açılan kursların % 75`e yakınının bayanlara yönelik olduğunu söyledi. Yahşihan Kaymakamlığı Mavi Salonda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Ali Kolat’ın eşi İlksen Kolat, Yahşihan Kaymakamı A.Ferhat Özen eşi Hamiyet Özen, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal’ın eşi Ebru Kartal, Aile ve Sosyal Politakalar İl Müdürü Bülent Pişi, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları ile Yahşihanlı kadınlar katıldı.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ