Kadının olmadığı anayasaya kadınlar ?Hayır? diyecek

Kadının olmadığı anayasaya kadınlar ?Hayır? diyecek

CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI FATMA KÖSE, REFERANDUM ÇALIŞMASININ STARTINI KIRIKKALE´DEN VERMENİN ANLAMLI OLACAĞINI SÖYLEDİ

CHP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI FATMA KÖSE, REFERANDUM ÇALIŞMASININ STARTINI KIRIKKALE´DEN VERMENİN ANLAMLI OLACAĞINI SÖYLEDİ

Kadının olmadığı anayasaya kadınlar ?Hayır? diyecek

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, referandum çalışmalarına Cumhuriyet şehri Kırıkkale´den başlamalarının anlamlı olduğunu söyledi. Referandumun var olma, yok olma oylaması anlamına geldiğini belirten Köse ?Anayasa´da kadın olmayan referanduma kadınların hayır oyu kullanması gerekir? dedi.

TÜM SİSTEMLER YOK EDİLİYOR

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, referandum çalışmaları için Kırıkkale´ye gelerek partililerle bir araya geldi.  Yaklaşan referandum konusunda konuşan Köse, tek adam rejiminin fiili olarak hayata geçirilmek istendiğini, buna CHP olarak karşı çıktıklarını hatırlattı. Cumhuriyet şehri Kırıkkale´nin, karanlıklara aydınlık olması gerektiğini belirten Köse, bu konuda kentin tüm Türkiye´ye ışık tutması gerektiğini söyledi. Hukuk, demokrasi, yargı ve yasamanın bitirileceğini ve ülkenin tek adam rejimine teslim edilmek istendiğini belirten Köse, hiçbir gelişmiş ülkenin bu tarz bir başkanlıkla yönetilmediğini belirterek, Az gelişmiş ülkelerin başkanlık sistemiyle yönetildiğini bildirdi.

BİZ BU ÜLKEYİ KOLAY KAZANMADIK

Referandumda evet çıkması halinde; Cumhuriyetin, rejimin, parlamenter sistemin ve demokrasinin yok olacağını belirten Köse, ülkenin birliği ve dirliği için, Cumhuriyete sahip çıkmak için, tek adam rejimine karşı durmak için çabaladıklarını ifade etti. Bu ülkenin kolay kazanılmadığını ve kolay, kolay kaybedilmeyeceğini belirten Köse, tek adam rejiminin ülkeyi yönetemeyeceğini, Türkiye´nin bunu kaldıramayacağını ve kaosa sürükleneceğini kaydetti. AKP ve MHP seçmeni arasında da ?Hayır´ oyu kullanacak kişilerin olduğunu belirten Köse, insanların büyük çoğunluğunun parlamenter sistemden yana olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

ÜLKESİNİ SEVEN HERKES HAYIR DEMELİ  

?Ülkesine yönelik vicdanı olan tüm insanların duyarlı olması gerektiğini söyleyen Köse, ?Bu bir ülkeye sahip çıkma meselesi. Cumhuriyete sahip çıkma meselesi. Bu yüzden bu yolculukta biz haklıyız. Biz haklı olduğumu bildiğimizden dolayı başarılı olacağımızı biliyorum. Bu ülke kolay kazanılmadı. Bu ülke değerli insanlarımızın mücadelesi ve kanları ile kazanıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün mücadelesi ile kazanıldı. Bu ülkeye sahip çıkmak zorundayız. Kadınlar sayesinde ülkenin neden aydınlığa çıkacağını da açıklayan Köse, ?Kapıyı çalacak olan kadınlar. Birebir kadınlara ulaşacak olan kadınlar.?

BU KONUDA KADINLARA COK GÖREV DÜŞÜYOR

?Tabi ki erkekler kahvelere, yollara inecek ama eğer bir evde bir kadını ikna edebilirsek ülkemizin geleceğine yönelik ikna edebilirsek biz başarılı oluruz. 14 yıllık iktidarları boyunca kadınlara yaşam hakkı tanımayan, sokakta yürümemize ne giyeceğimize, eğitim hakkımızdan, yaşam hakkımıza kadar her hakkımızı gasp etmeye çalışanlar şimdi de kadının içinde olmadığı bir anayasa şeklinde yasalaştırmaya çalışıyorlar. Kendisinin sürekli alanda olduğunu söyleyen Köse, AK Parti, MHP seçmenlerinin de kararsız olduğunu söyledi. Kaygıları olan birçok vatandaşın olduğunu belirten Köse, ?Bu davada biz haklıyız ve biz kazanacağız. Şu anda ülkemizde yargı diye bir şey var mı? Yok. Tek kişi gelirse ne olacak? Bir sabah kalkacağız ki sokakta mollalar yürüyor. Kara çarşaflı insanlar geziyor.?

AYDINLIK İNSANLARA İHTİYACIMIZ VAR

?O zaman ah demenin vah demenin bir anlamı yok. Bu ülkenin aydınlık yüzlü insanlarına çok iş düşüyor. Bu bir kurtuluş savaşı mücadelesi. Paranız, pulunuz olmayabilir ama onların yürekleri ve vatan aşkları vardı. Bizde şu anda bu durumdayız. Ülkemizde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan sevdası olduğunu söyleyen Köse, ?Türkiye ömür boyu bir kişinin yönetiminde mi gidecek? Yarın başka birisi geldi.  Sevmediğimiz birisi geldi. Bu ülkeyi yönetemeyecek kapasitede biri geldi o zaman ne olacak?  Bir sabah bakacağız ki meclis fesih edilmiş. Adamın canı sıkılacak ben bu meclisi sevmedim diyecek ve ertesi gün yeni meclis seçilecek. Meclis lav ediliyor. Millet lav ediliyor. Hiçbirimizin söz hakkı kalmayacak. Sadece bir kişi her şeyin kararını verecek. Şili başardı. Bizde başaracağız. Milletin söz hakkı kalmayacak? dedi.

PADİŞAHLIK SİSTEMİ GETİRİLEMEYECEK

Padişahlıktan kurtulan ülkenin, padişah yönetimine girmeyeceğini belirten Köse, ?Padişahlıktan kurtulan ülkenin tekrar padişahlığa devredilmemesi gerektiğinin altını çizen Köse, ?Zaten her istediklerini şu anda yapıyorlar. Değiştirmedikleri hiçbir şey yok. Mecliste parmak sayıları zaten çoğunlukta. Ne değiştirmek istediler de yapamadılar? O zaman bu başkanlık sistemi nereden çıktı? Yeni düzende suç işleyen başkan 400 milletvekilinin oyu ile yargılanmayacak. Yolsuzluk, devletin malına el uzattığı zaman 400 milletvekilinin oyu ile yargılanmayacak. Anayasa mahkemesine 12 kişiyi kendisi, geri kalan 3 kişiyi ise çoğunlukta olduğu meclis seçecek yani yine kendisi seçecek.?

TARAFSIZLIK YOK EDİLİYOR

?Başkan olacak kişinin bir siyasi partinin genel başkanı olacağını da söyleyen Köse, ?Başkan siyasi parti lideri olduğu zaman nasıl tarafsız olacak. Ben bir siyasi parti kadın kolları başkanıyım nasıl tarafsız olacağım. Amerika gibi, İngiltere gibi, Japonya gibi ülkelerin başkanlık sistemi bize dayatılan başkanlık sistemi gibi değil. Bize dayatılan başkanlık sistemi Suriye, Libya, Mısır, İran, Kuzey Kore ve Uganda gibi ülkelerde yaşanan sistem gibi, padişahlık sistemi gibi? dedi.

STK´LARI ZİYARET ETTİ

Kadın kolları Genel Başkanı Köse daha sonra beraberinde İl Başkanı Ahmet Önal, Kadın Kolları Başkanı Güllü Aykut ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız