Kadına yönelik şiddet son bulmalıdır!

Kadına yönelik şiddet son bulmalıdır!

Eğitim Sen Kırıkkale Şube Sekreteri Ayşe Avcı, kadına yönelik şiddetin artık son bulması gerektiğini söyledi. Hükümetin bu konuda önemli adımlar atması gerektiğini belirten Avcı, 2013'ün ilk 10 ayında 149 kadının öldürüldüğünü bildirdi.

AKP KİRLİ YÜZÜNÜ KADINLARA GÖSTERİYOR
Eğitim Sen Kırıkkale Şube Sekreteri Ayşe Avcı ve sendikada bulunan kadın üyeler “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” ile ilgili basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Eğitim Sen Kırıkkale Şube Sekreteri Ayşe Avcı, kadına yönelik şiddetin son bulması gerektiğini söyledi. Avcı, Türkiye’de kadın cinayetleri, taciz ve tecavüz olaylarının hız kesmeden sürdüğünü dile getirdi. Avcı konuşmasını devamında, “AKP iktidarının ayrımcılık ve eşitsizlik üreten cinsiyetçi politikaları sonucunda bütün bir toplum şiddet sarmalının içine itilmektedir. Bugün 11 yıllık iktidardan beslenen erkek egemen tahakküm en kirli yüzünü; kadınlara yönelik şiddet, taciz, tecavüz, istismar ve cinayetler olarak göstermektedir”

ERKEK ŞİDDETLERİ
“Rakamlarla geçiştirilmeye çalışılan, çeşitli adli tedbirlerle çözüme ulaştırılmak istenen erkek şiddeti kadınları evlerinde, sokakta ve iş yerlerinde hedef almaya devam etmektedir. Erkek şiddeti sistematik ve yaygın şekilde sürdürülmekte; bizzat iktidardakiler tarafından meşrulaştırılmaktadır. Kimi zaman Başbakan’ın ağzından çıkan bir sözle başlamakta kimi zaman da kamu görevlileri tarafından doğrudan uygulanmaktadır. Her seferinde kadınların bedenleri, emekleri, kimlikleri ve hayatları erkek egemen düzen tarafından şekillendirilmeye çalışılmaktadır.25 Kasım 1960’ta Dominik Cumhuriyeti’nde Mirabel kardeşleri katleden zihniyetin bir benzeri bugün de kadınların etek boylarından tutun da evlerinin içine kadar yaşamın her alanını denetleme çabasındadır” dedi.

ERKEK EGEMENLİĞİ VAR
Kadınların bedenlerinin erkek egemen düzen tarafından şekillendirildiği öne süren Avcı, şöyle devam etti:“Cinsel taciz, tecavüz ve istismarın devlet eliyle yürütülmesi ve meşrulaştırılması, bu yıl içinde 148 kadının yaşamlarında büyük yaralar açılmasına neden oldu. Bir değil, iki değil onlarca kadın cinsel tacize ve tecavüze uğrarken, ’Doğur devlet bakar’ diyen zihniyet, yeni kurbanlar aramaya devam etmekte, sistemin adaleti hakimlerinin takdir yetkisini arttırmaktadır. Failler bu yolla serbest kalmakta, kadınlar kurban haline getirilmektedir. Bu sene içinde kamu kurumları içerisinde yaşanan 21 olayda 116 kız çocuğu cinsel istismara uğramıştır”

HİÇ BİR CEZA ALMIYORLAR
“İstismarcı devlet görevlilerinin hiçbiri ceza almadığı gibi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı yetkililere, İstanbul’daki kurumda olduğu gibi, terfi verilmiştir. Bu ödüllendirme değil de nedir? Biz KESK’li kadınlar, şiddetsiz bir toplum, eşitlik ve adalet taleplerimize sahip çıkarak, şiddetin her türlüsüne, tacizlere, tecavüzlere, istismarlara ve katliamlara sessiz kalmayacak, yaşamın her alanını dönüştürmeye devam edeceğiz. Dün Mirabel kardeşlerdik; bugün panzerlerin önüne korkusuzca çıkan kırmızılı ve siyahlı kadınlarız. Biz, utanç duvarlarına karşı bedenini ölüme yatırmaktan çekinmeyen; emek, özgürlük, adalet ve barış mücadelesinde adım adım, ilmek ilmek yaşamı örenleriz. “Bedenimiz, kimliğimiz, emeğimiz ve hayatlarımız bizimdir!” diyoruz” dedi.



hacı bey
26.11.2013 00:17:13
haklısınız ayse hanım sendıka baskanınızın nerede ıse sendıka baskanlıgından emeklı olacagını en yakın bılenlerdensiniz erkek egemen toplum ve sendika ağalığı şiddeti.. önece burnuzun dibindeki şiddeti görün demezler mıi?

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ