Kadına yönelik şiddet artıyor

Kadına yönelik şiddet artıyor

Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürü Doç. Dr. Dolunay Şenol, ailenin toplumun geleceğine yön verdiğini söyledi. İyi bir ailede yetişen bir çocuğun kültürlü ve bilgili olacağını belirten Şenol, ailede herkesin eşit şartlar altında sevgi ve

KADIN SORUNLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRÜ DOÇ. DR. DOLUNAY ŞENOL, TOPLUMDA KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN GİDEREK ARTTIĞINI SÖYLEDİ. 
Kadına yönelik şiddet artıyor 

Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürü Doç. Dr. Dolunay Şenol, ailenin toplumun geleceğine yön verdiğini söyledi. İyi bir ailede yetişen bir çocuğun kültürlü ve bilgili olacağını belirten Şenol, ailede herkesin eşit şartlar altında sevgi ve saygıya ihtiyacı olduğunu bildirdi. Şenol, toplumda kadına yönelik şiddetin son bulması gerektiğini açıkladı.
AİLE VE KADIN SEMPOZYUMU
Kırıkkale Üniversitesi tarafından Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ?Aile ve Kadın? sempozyumu düzenlendi. Mavi Salonda gerçekleştirilen sempozyuma Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu başta olmak üzere; Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürü Doç. Dr. Dolunay Şenol ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tüm katılımcılara çeşitli bilgiler içeren kitap, kalem ve broşür dağıtıldı. 
ŞİDDET ARTIYOR 
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Şenol, bu tür yapılan toplantıları önemsediklerini dile getirdi. Merkez olarak kadın sorunlarıyla ilgili çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Şenol, ?Aile konusu son yıllarda çok önemsenmeye başladı çünkü aile toplum ve gelecek için çok önemlidir. Ailede bireylerin rolleri fark edilmeye başlanıldı. Ailelerde en önemli görevi üstlenen kadınla ilgili sıkıntılar gündeme gelmeye başladı. Her geçen gün basında kadına yönelik şiddet ve kadının mağduriyetine yönelik haberler alıyoruz? 
KADININ ROLLERİ PAYLAŞILIYOR 
Şenol konuşmasında devamla; ?Bunların herkesin dikkatini çekmeye başlıyor. Daha fazla dikkat çekilir hale gelmeye başladı. Çünkü kadın konusunun hassasiyetliliğine değinildi. Bu konuda çalışmalar çoğalmaya başladı. Bizde merkez olarak aile ve kadınla ilgili değişen toplumda değişen kadının rolleri ile çalışma yapmaya başladık. Çünkü dünya değişirken ailenin değişmemesi mümkün değil. Buna bağlı olarak kadının değişmemesi mümkün değii? sözlerinde bulundu. 
ÇÖZÜM GETİRİLSİN 
?Kadının rol ve yaşamında yaşadığı sıkıntılar ailelerine yansıdı. Değerlerin bir takım değişikliğe uğraması söz konusu oldu. Yaşanılan sıkıntılar artmış oldu. Daha önce de vardı ama bugün daha fazla problem olarak algılanmaya başlanıldı. Problem olarak algılanmaya başlanıldıysa buna çözüm üretilmesi gerektiğini düşündük. Bu çalışmalardan elde edilen verileri gerekli yerlere iletiyoruz. Bu sorunlara çözüm getirilmesi için çalışıyoruz. Sempozyum 4 oturum olacak? dedi.
ERKEK SORUNU AŞİKAR 
Şenol?un ardından konuşma yapan Rektör yardımcısı Karaismailoğlu, ?Son yıllarda ülkemizde kadın sorunları önemli bir sorun hale gelmeye başladı. Sorunların çözümü hangi alanda olursa olsun çözümü için anlatmak ve paylaşmak gerekir. Kadın sorunu diye ifade edilen hususların önemli bir kısmımın erkek sorunları olduğu aşikârdır. Bu salonlarda daha çok erkekler ve hanımların mağduriyetlerini konuşmak gerekir. Zaman zaman sosyal konularda hep bayanlar ön planlarda? dedi. Konuşmaların ardından alanında uzmanlar tarafından öğrencilere yönelik 4 oturumda çeşitli bilgiler verildi.


1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü