Kadına şiddet her yerde

Kadına şiddet her yerde

25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınlayan Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu, dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye`de kadına yönelik şiddetin ve kadının bedeni, kimli

25 KASIM KADINLARA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ DOLAYISIYLA BİR BASIN AÇIKLAMASI YAYINLAYAN KIRIKKALE BAROSU KADIN HAKLARI KOMİSYONU ACI BİR GERÇEĞİ ORTAYA KOYDU:

Kadına şiddet her yerde

25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınlayan Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu, dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye`de kadına yönelik şiddetin ve kadının bedeni, kimliği ve emeği üzerindeki baskının her geçen gün arttığını belirtti.

YÜZ BİNLERCE KADIN VE ÇOCUK KATLEDİLMEKTEDİR

Savaşların, işgallerin, ağır ekonomik bunalımların ve yoksulluğun kadınları şiddetin pençesine daha da fazla ittiğinin ifade edildiği açıklamada, “Dünyanın birçok yerinde işgaller ve ambargolar nedeniyle yüz binlerce kadın ve çocuk katledilmektedir. 2014 yılının başından bu yana ülkemizde 240 kadın erkek şiddeti ile öldürülmüş, çok sayıda kadın işyerlerinde, evlerinde, sokaklarda erkek şiddetinin farklı biçimlerine maruz kalmıştır. Çocuk istismarı son derece korkunç boyutlara ulaşmış ve nefret cinayetleri yaygınlaşmıştır. Namus, töre cinayetleri, koca-baba dayakları, işkence medyada magazinleştirilerek sunulmaktadır” ifadelerine yer verildi.

KADINLAR FİZİKSEL, SÖZEL VE CİNSEL ŞİDDETE UĞRAYAN

Şiddete uğrayan kadının ne yaptığı, ne söylediği ya da nasıl giyindiğinin sorgulanarak fiziksel, sözel ve cinsel şiddete uğrayan kadınların bunu hak edip hak etmediğinin tartışılarak, kurbanların suçlandığının altının çizildiği açıklamada, “Soma’da verdiğimiz kayıpların acısını dindirmek mümkün değilken Şırnak’tan, İstanbul’dan, Ermenek’ten, Isparta’dan ve birçok yerden benzer haberler gelmeye devam etmekte ve bu meydana gelen felaketler kadınları ve çocukları doğrudan etkilemektedir” denildi.

KADININ DA “BİREY” OLDUĞUNU UNUTMAYIN

“Kadına yönelik şiddetin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması, öncelikle devletin ve siyasal iktidarların ilgili tüm kurumlarıyla sorumluluk üstlenmesi, ilgili tüm sivil ve resmi kuruluşlarla işbirliği yaparak, yaşamsal öneme sahip bu sorunun ortadan kaldırılması için gerekli sosyal politikaların yaşama geçirilmesi ile mümkün olacaktır” cümlelerinin yer aldığı basın açıklamasında, devlet politikalarının belirlenip uygulanmasında kadının ‘birey’ olduğu gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiği vurgulandı.

KADININ SORUNLARI YALNIZCA AİLE İÇİNDE DEĞİL

Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, “Kadının sorunlarının yalnızca aile içinde olmadığı, yaşamın her alanında olduğu anlaşılmalıdır. Kadınlara Yönelik Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılmasına yönelik Uluslararası tüm sözleşmelerin de referans alınması gerekmektedir. CEDAW Sözleşmesi ile son olarak 1 Ağustos 2014 tarihinde yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ne’ aykırı yasal düzenleme ve uygulamalardan kaçınılmalıdır. Bu güne dek imzalanmış olan tüm uluslararası sözleşmelerin yaşama geçirilmesinin sağlanması, olumlu yöndeki çağdaş hukuksal düzenlemelerin yaşama geçirilmesi son derece önemlidir” vurgusu yapıldı.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ