Kadına şiddet konusu farkındalık ister

Kadına şiddet konusu farkındalık ister

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİM SEMİNERİ VERİLDİ

Kadına şiddet konusu farkındalık ister

Kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddet konularında toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırmak ve zihniyet dönüşümü sağlamak? hedefi kapsamında Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürlüğü personeline Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitim Semineri gerçekleştirildi.

KONUNUN UZMANLARI BİLGİLENDİRDİ

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi kapsamında Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Rukiye Eryılmaz, Psikolog Selda Usul Ergörün ve Sosyolog Aysun İlhan tarafından Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürlüğü toplantı salonunda seminer verildi.

KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALI

Seminerde toplumsal cinsiyet rolleri, kalıp yargılar ve ayrımcılık, kadın erkek eşitliğinin nasıl eşitsizliğe dönüştüğü ve bu eşitsizliğin önemli bir sonucu olan kadına yönelik şiddet, dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin yaygınlığı, kadına yönelik şiddetin kadınlar ve çocuklar üzerindeki etkileri, ulusal ve uluslararası mevzuat, kadına yönelik şiddet konusunda hizmet veren kurum kuruluşlar konusunda bilgi verilmiştir. Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir sorun olduğu, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda bütün kamu ve kuruluşların bütüncül bir yaklaşımla ve koordineli bir şekilde çalışması gerektiği vurgusu yapıldı.

HABER: Sibel Pehlivanlı



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ