Kadın Girişimciler Kırıkkale’de buluştu

Kadın Girişimciler Kırıkkale’de buluştu

TOBB Kadın Girişimciler İç Anadolu Bölge toplantısı Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda Katı Atık Bölge Projesi ve Sanayide Kadın Eli Projeleri görüşüldü.

İl sathında kadın girişimciliğin geliştirilmesi konusunda faaliyetleri koordine etmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ilgili mevzuatı gereğince kurulan İl Kadın Girişimciler Kurulları ortak toplantılarla bölgesel faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İç Anadolu Bölge toplantısı Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kırıkkale Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Suna Arpaçay Özer başkanlığında gerçekleşen toplantıya TOBB Girişimcilik Müdürlüğü Uzmanı Handan Köse, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeleri Melek Sultan Tufan ve Rabiye Özaydın’ın yanı sıra Eskişehir KGK Başkanı Elif Gürkaynak, Kayseri KGK Başkanı Tuğbahan İlgü, Sivas KGK Başkanı Meziyet Genç, Kırşehir KGK Başkanı Hatice Kangal, Yozgat KGK Başkanı Gülhan Karaca, Mardin KGK Başkanı Deniz Hitay Ayan katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ev sahibi Kırıkkale TSO Başkanı Ahmet Varlı, toplum ve ülkelerin zenginleşmeleri, refah seviyesinin artırması için girişimci sayısını artırmak gerektiğine işaret etti. Güçlü kadınların girişimci olarak yer aldığı ekonomilerin büyümeye daha elverişli olduğunun altını çizen Varlı, son yıllarda artan kadın girişimcilerin ülkemiz geleceği için umut vaat eden bir gelişme olduğuna işaret etti. Kırıkkale KGK Başkanı Özer’in Kırıkkale Kadın Girişimciler Kurulu tarafından sürdürülen projelere ilişkin bilgi verdiği toplantıda ise İç Anadolu illerini kapsaması planlanan cam atıkların geri dönüşüm sayesinde ekonomiye kazandırılması, bu proje dahilinde yapılabilecek faaliyetler ile Kırıkkale merkezli yapılması planlanan Sanayi’de Kadın Eli projesi üzerinde görüşmeler yapıldı. Toplantıdan sonra bölge illerinden gelerek toplantıya katılan Kadın Girişimcilerle şehrimizin doğal, kültürel ve manevi değerlerini yansıtan bölgeleri kapsayan bir şehir turu yapıldı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız