Kadın Çiftçimiz Eli boş dönüyor

Kadın Çiftçimiz Eli boş dönüyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi ve proje yarışması bölge finali, Çankırı`da yapıldı. Kırıkkale?den katılan kadın çiftçilerimiz

KIYASIYA YARIŞTILAR
Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi`nde gerçekleştirilen yarışmaya Çankırı, Yozgat, Çorum, Karabük, Bolu, Bilecik, Kütahya, Kırıkkale ve Uşak`taki yarışmalarda il birinciliklerini elde eden kadın çiftçiler katıldı. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, kadın ve çiftçi kavramlarına vurgu yapan bu yarışmanın kadınlara verilen önemi ortaya koyduğunu ifade ederek, "Toplumsal alanın her alanında var olan kadınımız için düzenlenecek bu ve benzeri programlar kadınlarımızın önemini ortaya koymaktadır" dedi.
TARIMSAL ALANDA KALKINMA
Tarımsal alandaki kalkınmayı ortaya koyacak en önemli detayın kırsal alandaki kadınlar olduğunu dile getiren Özcan, kadınlar için düzenlenen bu tür bilgi yarışmalarından sonra kadınların girişimcilik ruhunun ortaya çıktığını, böylelikle kadınların özgüveninin geldiği noktanın ortada olduğunu söyledi.
DÜNYA BİR YARIŞ İÇİNDE
Çankırı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Karaoğlanoğlu ise, dünyanın bir yarış içerisinde olduğunun altını çizerek, "Bizlerde bu yarışın içerisindeyiz. Kaynaklarımızı daha verimli kullanmak için çalışıyoruz. Kadınlarımızın eğitimli olması konusunu çok önemsiyoruz. Bakanlığımızda bu nedenle bu tür çalışmalara önem veriyor. Bayanlarımızın medeni cesaretlerini ortaya koymasından dolayı kendilerini kutluyoruz" ifadelerini kullandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Kadın Çalışmaları Koordinatörü Nimet Kaleli de kadınların yaşamın her alnında olduğunu dile getirerek, kadınların emeğinin yadsınamaz olduğunu dile getirdi.
KONSER SONRASI YARIŞMA
Konuşmaların sonrasında Çankırı Karatekin Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Kadir Çayır, kısa bir konser verdi. Konserin ardından yarışmaya geçildi. 9 ilin kadın çiftçilerinin mücadele ettiği yarışmada Karabüklü kadın çiftçi Nilüfer Dereli 15 sorunun 13`üne doğru cevap vererek 130 puanla bölge birincisi oldu. İkinci ve üçüncülük için Çankırı, Bolu ve Bilecik`in kadın çiftçileri yarıştı. Altın sorular sonrasında Çankırı`yı temsil eden Seval Teke ikinci, Bilecik`i temsil eden Rukiye Ünal üçüncü, Bolu`yu temsil eden Mahmure Tunçay dördüncü oldu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ