KADIN ÇİFTÇİLERİN PROJESİ MEYVE VERMEYE BAŞLADI

KADIN ÇİFTÇİLERİN PROJESİ MEYVE VERMEYE BAŞLADI

2010 yılında hayata geçirilen ?Kadın çiftçilerimizle örtü altı sebze yetiştiriciliği? projesi meyvelerini vermeye başladı. Açıkta yetiştirilen ürün ile serada yetiştirilen ürünlerin aynı zamanda dikilmesine rağmen serada yetişen ürünün daha çabuk yetiştiğ

PROJE FİNALE KALDI
2010 yılında Ahiler Kalkınma Ajansına 51 adet proje verdiklerini dile getiren, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Vekili Ekrem Şener, projelerinin en büyüğünden bir tanesi olan Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğinin yaygınlaştırıldığını söyledi. Şener ?Projelerimizden bir tanesi finale kalarak bize 95 Bin TL kazandırdı. Hedefimiz 60 kişiyi daha yetiştirmektir. Projenin bedeli 95 Bin TL olup, bunun 67 Bin TL?si kalkınma ajansı tarafından, geriye kalanı ise müdürlüğümüz bütçesinden karşılanıyor? dedi.
 
SERA HEDİYESİ
Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği hakkında kadın çiftçilere Ankara Üniversitesinden gelen 2 profesör seminer veriyor. Aşağı Mahmutlar, Hasandede, Yukarı Mahmutlar, Karacalı ve Ahalı beldesinden 60 kadın çiftçi konu hakkında bilgilendiriliyor. Şener ?Seradaki sebze ile açıktaki arasındaki farkı görüyorsunuz. Seradaki üretimin 1 dekarı dünya şartlarında Hollanda?da 60 tona kadar alınmaktadır. Türkiye şartlarında ise 1 dekarlık seradan alınan ürün 40 tonu bulmaktadır. Normal şartlardaki 15 ton olduğuna göre örtü altındaki 40 ton olduğuna göre veya 50 ton olduğuna göre aradaki mukayeseyi size bırakıyoruz. Buradaki hedefimiz bütün il genelindeki üreticilerimize bunu göstermektir. Buradaki 60 çiftçilerimizden başarılı olan yeri müsait olan ben bu işi yapıyorum diyen çiftçilerimize sera hediye ediyoruz? dedi.
 
 
 
 
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ