Kadın her tarafta eşit olmalıdır

Kadın her tarafta eşit olmalıdır

"KADINLARIMIZ FEDAKÂRDIR"

Kadın her tarafta eşit olmalıdır

Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Kürşat Gürtemel ve yönetimi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

YEMEKTE BULUŞTULAR

Altunbilekler AVM Lokantasında bir araya gelen Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasına katılı bayanlar, duyduğu ilgiden memnun kaldılar. Kadınların toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu belirten Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Kürşat Gürtemel, "Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları dolayısı ile büyük önem taşımaktadır. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına ayırdığı yer, ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülür.?dedi.  

KADINLARIMIZ FEDAKÂR

Gürtemel, ?Tarihimizin her döneminde fedakârlıktan çekinmeyen kadınlarımız, modern ve çağdaş Türkiye´nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır. Unutulmamalıdır ki, istiklal savaşının Nene Hatun´u, Halide Edip Adıvar´ı, Halime Çavuş´u, bizim kadınlarımızdır. Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyokültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz. Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz.?şeklinde konuştu.

GÜCÜNÜ YOK ETMEKTİR

Sözlerine devam eden Gürtemel, ?Sonuç olarak kadının eğitimden, üretimden, iş gücünden, toplumdan, adaletten, kısacası hayatın herhangi bir alanından dışlanması, toplumun gücünün yarısını yok etmektir. Bugün dünyanın dört bir yanında, İslam ülkelerinde çocuklarıyla savaşın ortasında kalan, şiddet gören, yokluk çeken bütün kadınlarımızın acılarının son bulmasını diliyoruz.? diye konuştu.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ