Kadın ?HAYIR´ diyorsa haklıdır

Kadın ?HAYIR´ diyorsa haklıdır

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA CUMHURİYET MEYDANINDA TOPLANAN KADIN PLATFORMU ÜYESİ KADINLAR GÖKYÜZÜNE BALON BIRAKIP ŞİDDETE HAYIR DEDİLER

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA CUMHURİYET MEYDANINDA TOPLANAN KADIN PLATFORMU ÜYESİ KADINLAR GÖKYÜZÜNE BALON BIRAKIP ŞİDDETE HAYIR DEDİLER

Kadın ?HAYIR´ diyorsa haklıdır

Kırıkkale Kadın Platformu Sözcüsü Eğitim Sen Şube Sekreteri Ayşe Avcı, kadınların her türlü baskıya, şiddete ve sömürüye son vermek için alanlarda olduğunu kaydetti. Avcı, eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren emekçi kadınların her gün yeni bir problemle karşılaştığını belirtti.

EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ

Kırıkkale Kadın Platformu üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı´nda program düzenledi. Üyeler, kadınların haklarının genişletilmesi ve kadına şiddetin son bulması için kırmızı beyaz balonları gökyüzüne bıraktılar.  Kırıkkale Kadın Platformu Sözcüsü Eğitim Sen Şube Sekreteri Ayşe Avcı, kadınların her türlü baskıya, şiddete ve sömürüye son vermek için alanlarda olduğunu kaydetti. Avcı, eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren emekçi kadınların her gün yeni bir problemle karşılaştığını belirtti.

DİRENİŞ RUHUNUN TEMELİ

Avcı açıklamasının devamında, ?8 Mart´ın direniş ruhunun temelleri 1857 yılında New York kentinde, düşük ücretle, insanlık dışı koşullarda çalışmak zorunda bırakılan emekçi kadınların mücadelesi ile atıldı. Her türlü baskıya, şiddete ve ayrımcılığa karşı Yüzyıllar öncesinden başlayan kadın özgürlük mücadelesi, bugün de devam etmektedir. Aklımız, emeğimiz ve bedenimiz üzerindeki her türlü baskıya, sömürüye ve şiddete son vermek için sürdürdüğümüz eşitlik ve özgürlük mücadelesini kadın dayanışması ile büyütüyoruz.?

EMEK SÖMÜRÜSÜNE DUR DİYECEĞİZ

?Dünyanın dört bir yanındaki kız kardeşlerimizle birlikte yükselen faşizme, emek sömürüsüne, erkek-devlet şiddetine karşı eşitlik ve özgürlük mücadelesini büyütüyoruz! HER YERDEYİZ! Kadınların kurtuluş mücadelesinin simgesi olan 8 Mart, tarihsel bir olayın yıldönümünden öte, mücadele tarihinin bir kazanımıdır. Tarihsel bir direnişin ve isyanın kazanımı olarak evrenselleşen 8 Mart, erkek egemen zihniyetin bize yasakladığı alanları kazanmayı, ördüğü duvarları yıkmayı, dayatmalarını reddetmeyi öğretmiştir.?

KAPİTALİZM SON BULMALI

?8 Mart, emek, beden ve kimlik sömürüsüne hayır demektir. 8 Mart, savaşa, militarizme ve ırkçılığa hayır demektir. 8 Mart, kapitalizme ve kadın emeğinin sömürüsüne hayır demektir. 8 Mart, esnek, güvencesiz çalışma dayatmasına, kadının kamusal alandan tasfiyesine hayır demektir. 8 Mart, evde, sokakta, işyerinde her yerde şiddete hayır demektir. 8 Mart, tekçi rejime, faşizme ve diktatörlüğe hayır diyen kadınların direniş sembolüdür. 8 Mart tarihselliğinin ülkemizde ve dünyada daha fazla anlam kazandığı bir dönemdeyiz.?

EMEĞE SAYGI

?Erkek egemen kapitalist sistemin biz kadınların varlığına, emeğine ve kazanımlarına dönük saldırılarını fütursuzca arttırdığı böylesi önemli bir süreçte, kadınlar olarak süreklileştirilmiş bir OHAL´e,  KHK´ler ile işten atmalara, en temel hak ve özgürlüklerin kullanımının keyfiyetle yasaklanmasına, tekçi yaşam biçimi dayatmalarına itiraz ediyoruz. Bizi geleceksiz, kimliksiz, iradesiz ve güvencesiz bırakmak isteyenlere   ?hayır? diyoruz, ?Hayır?ı örgütlüyoruz.?

OHAL MAŞA OLARAK KULLANILIYOR

?15 Temmuz darbe girişimini her türlü dayatmaya bahane olarak kullanan siyasal iktidar, gece yarıları çıkardığı KHK´lar ile binlerce kadını mesleğinden ihraç etti. 12 Eylül darbesine rahmet okutan ve 20 Temmuzdan bu yana ilan edilen OHAL uygulamalarıyla en temel hakların dahi kullanımını hukuksuzca ve keyfiyetle engelliyor. Her kriz döneminde olduğu gibi işsizliğin, yoksulluğun, ayrımcılığın en ağır faturası ise şüphesiz yine kadınlara ödettirilirken bir de esnek ve güvencesiz çalışma ile kadın emeği sermayenin sömürüsüne açılıyor.?

HUKUKSUZ KARARLAR

?Aylardır OHAL keyfiyeti ve hukuksuzluğuyla bizi terbiye etmeye çalışanlar şimdi de bizi süreklileştirilmiş bir OHAL´de yaşamaya mecbur kılmak istiyorlar. Başkanlık dayatmasıyla haklarımızı, geleceğimiz ve irademizin ipotek altına almak istiyorlar. Yasama, yargı ve yürütmenin tek bir kişinin emrine verildiği, erkin tek bir erkekte toplandığı diktatörlük yasasına karşı hayatlarımıza sahip çıkıyoruz: Savaşsız, sömürüsüz bir dünya için HAYIR diyoruz! Katliam, göç, yoksulluk ve sistematik şiddete dur demek için HAYIR diyoruz! Emeğimiz, kimliğimiz, kentimiz, toprağımız bizimdir demek için HAYIR diyoruz.?

KARANLIĞI AYDINLATACAĞIZ

?Biz Kadınlar, karanlığa karşı aydınlığı, baskılara ve yasaklara karşı özgürlüğü, ayrımcılığa karşı eşitliği, haksızlık, hukuksuzluklara karşı adaleti, kutuplaştırmaya karşı bir arada, kardeşçe yaşamayı, savaşa karşı barışı savunuyor, Eşit ve özgür bir yaşamı kuruncaya kadar mücadele edeceğiz. İş güvencemiz, yaşam güvencemiz ve geleceğimiz için tüm kadınları, Mücadeleyi ve Dayanışmayı Büyütmeye Çağırıyoruz. Biz Kadınlar Birlikte Daha Güçlüyüz.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ