Kadın haklarını ihlal eden ülkelerden biriyiz

Kadın haklarını ihlal eden ülkelerden biriyiz

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE UYMUYORUZ

Kadın haklarını ihlal eden ülkelerden biriyiz

KÜ´de düzenlenen ?Kadının Fenni´ Konulu Konferansa konuşmacı olarak katılan Avukat Feyza Altun Uluslararası İstanbul Sözleşmesinin kadına yönelik şiddeti ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini bitirmeyi öngören bir sözleşme olduğunu, ancak Türkiye´nin bu sözleşmeyi en çok ihlal eden ülke olduğunu söyledi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNE UYMUYORUZ

Kırıkkale Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Topluluğu ?Kadının Fenni´ konulu bir konferans düzenledi. Yahya Kemal Salonu´nda düzenlenen konferansa Av. Feyza Altun konuşmacı olarak katıldı. Konferansa yoğun ilgi gösteren öğrencilere teşekkür eden Av. Feyza Altun Uluslararası İstanbul Sözleşmesinin kadına yönelik şiddeti ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini bitirmeyi öngören bir sözleşme olduğunu söyledi.

KADIN HAKLARINI İHLAL EDİYORUZ

Türkiye´nin bu sözleşmeyi en çok ihlal eden ülkelerden buru olduğunu belirten Altun, ?Bizim şu anda hâkim ve savcılara kabul ettirmek istediğimiz Uluslararası İstanbul Sözleşmesi var. Bu sözleşme, Kadına yönelik şiddeti ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini bitirmeyi öngören bir sözleşmedir. Türkiye Uluslararası İstanbul Sözleşmesi´nin tarafıdır. Ancak Türkiye bu sözleşmeyi en çok ihlal eden ülkelerden biri durumundadır. Bunun nedeni de bu sözleşmenin kadın erkek ayrımını ortadan kaldırmasıdır. Aynı iş yerinde çalışan aynı niteliklere sahip bir kadın ve bir erkek terfi edilecekse, bu terfihi her zaman erkekler alıyor. İşte bu tür sorunların, kanunlardaki ayrımcı maddelerin temizlenmesi ve kadın ile erkeğin eşit noktaya getirilmesi gerekir? diye konuştu.

KİTABINI İMZALADI FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Öğrencilerin sorularını cevaplayan Av. Feyza Altun, konferansın sonunda kitabını imzaladı ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı