Kadın, hakkına İslam´la kavuştu

Kadın, hakkına İslam´la kavuştu

MÜFTÜLÜKTE KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI

Kadın, hakkına İslam´la kavuştu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla Nur Camii ve Külliyesi konferans salonunda  İl Müftülüğü tarafından bu alanda kadın  konulu konferans gerçekleştirildi.

İLAHİ VE KURAN-I KERİM TİLAVETİ

İlginin yoğun olduğu Konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı´ndan Diyanet İşleri Uzmanı Dr. Fatma Bayraktar Karahan konuşmacı olarak katıldı. Konferans programı ilahiler ve Kur´an tilavetiyle başladı. Açılış konuşması yapan İl Müftüsü Bekir Gerek kadının insanlık ailesinin temel unsuru ve bir bütünün tamamlayıcısı olduğunu vurgulayarak kadının bir anne bir eş bir evlat ve büyük insanlar yetiştiren en büyük Mürebbiye olduğunu vurguladı kadının eğitiminin toplum için çok önemli olduğunu kadınların ne kadar eğitimli olursa ailede ve toplumda huzurun ve bilincin daha yüksek olacağını belirtti.

KADIN HAKKINA İSLAM´LA KAVUŞTU

Müftü Gerek İslam´ın kadının İslam´la hakkına kavuştuğunu ve hak ettiği saygıyı bulduğunu belirterek İslam´ı tam anlayan ve yaşayan toplumlarda kadınlarla ilgili herhangi bir sorunun olmayacağını belirtti. Savaşlardan terörden ve afetlerden en çok kadınların etkilendiğini belirterek bunun yakın tarihteki canlı örneği Bosna´da, Suriye´de ve Irak´ta yaşandığını hatırlatarak  mağdur olan kadınlarla ilgilenmenin ve onlara yardımcı olmanın herkesin görevi olduğunu belirtti. Kadınların gününü tebrik etti.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ