Kadın, erkek tüm insanlar için adil bir düzen, yeni bir dünya

Kadın, erkek tüm insanlar için adil bir düzen, yeni bir dünya

"ULVİ DEĞERLERİMİZ HİÇE SAYILIYOR"

Kadın, erkek tüm insanlar için adil bir düzen, yeni bir dünya

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Saadet Partisi Kırıkkale İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Çakır kadın-erkek bütün insanlar için ?Adil Bir Düzen, Yeni Bir Dünya? dileklerini belirten bir mesaj yayınladı.

NE YAZIK Kİ DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMUYOR

Çakır ?Yıllardan beri 8 Mart, ?Dünya Kadınlar Günü? olarak her sene büyük bir iştiyakla kutlamasına rağmen kadınlar açısından değişen bir şey olmuş mudur? Bugün hala ezilen ve her türlü zulme tabi tutulan yine kadın değil midir? Evde, işte, yaşamın her türlü sosyal alanında ezilen ve horlanan kadın değil midir? İşgal edilen topraklarda daha fazla özgürlük ve demokrasi çığırtkanlığı adı altında akıl almaz zulümlere maruz bırakılan yine kadınlardır. Hayatın her alanına baktığımızda kadın her sahada istismar edilmektedir. Sömürü çarkının bir vasıtası olarak kullanılan ve Kendi varlığının değerini öğrenemediği için, istismar edilişini anlayamayan kadın bu istismarı kendisi için bir özgürlük ve kendini ifade etmesinin kazancı saymaktadır. Evinin düzenini korumak ve çocuklarının yetişmesini sağlamak yerine ?kadına özgürlük? adı altında kadının istismar edilmesi, sosyal dengeyi bozmuştur. Diğer taraftan toplumda bir kesim için geçerli olan hak ve özgürlükler inandığı gibi yaşamaya çalışan kızlarımız ve kadınlarımız için geçerli değildir.? Dedi.

SP HER ZAMAN HER TÜRLÜ ŞİDDETİN KARŞISINDA

Çakır açıklamasında şu ifadelere yer verdi ?Saadet Partisi Kadın Kolları olarak tabii ki bizim temennimiz ve uğraşımız yeryüzünde şiddetin, insanın insana olan zulmünün son bulmasıdır. Batı´dan ithal ettiğimiz her zehrin, şifa yaftası ile sunulmasına kesinlikle razı olamayız. Bu necip milletimizin ne kadınının ne de erkeğinin konumuna her şeyi cinsellikle açıklama eğiliminde olan Freud zihniyetli kişi ya da kurumların plan ve projeleri yön verebilir. Oysa bugün ülkemizi yönetenler çok iyi bilir ki, merhum liderimiz Erbakan´ın deyimiyle ?İslamsız saadet olmaz.? İnsanlığın son peygamberi Hz. Muhammed´in (SAV) Veda Hutbesinde bildirdiği gibi "Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah´tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları, Allah´ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah´ın emriyle helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır.? diyerek dinimizin kadına hak ettiği değeri verdiğini göstermiştir. Peygamber efendimiz, ?yetim hakkının ve kadın hakkının çiğnenmesinden sakındırırım? diyerek, ?inananlar arasında en hayırlı olanınız, ailesine en hayırlı olandır? sözü ile son noktayı koymuştur.?

KUR´AN PRENSİPLERİ HER ŞEYİN ÖNÜNDE

Kur´an prensiplerinin, geçmiş tüm toplum prensiplerinden ileri olduğunu belirten Fransız düşünür Roger Garaudy, buna karşın, Batılı kadının, mal ve mülkte tasarruf sahibi olma hakkı, boşanma hakkı da dâhil birçok temel hak ve özgürlüğünü ancak 1300 sene sonra elde edebildiğini söylemiştir. Çağdaş Fransız düşünür  Marsile Poizer ise ?Avrupalı Hıristiyanlar´a kadına saygı göstermeyi öğreten, İspanya-Endülüs Medeniyeti  yoluyla Müslümanlardır.? demiş ve Kur´an´a göre kadınla erkeğin aynı cevherden yaratıldığını, -Kitab-ı Mukaddes´in Tekvin Bölümü´nün ileri sürdüğü gibi- kadının erkeği günaha sevk ettiği inancını asla barındırmadığını, Kur´an´ın ve Hz. Muhammed´in öğretilerinin, kadın haklarının en başta gelen savunucusu olduğunu ispat ettiğini belirtmiştir. Bunlar sadece birkaç örnektir, daha böyle yüzlerce örnek verilebilir.?

ULVİ DEĞERLERİMİZ HİÇE SAYILIYOR

?Ne yazıktır ki, Avrupa Birliği´ne üyelik maceramız, sahip olduğumuz ulvi değerlerimize can alıcı darbeler indirmeye devam ediyor. AB uğruna mukaddesatımızdan olan aileyi yok ederek, birbirinin malına göz dikmiş karı kocanın kurduğu iktisadi kolektif şirketi evlilik diye medeni kanunumuza koyduk. Dini nikâh kanun takibinde yasak olurken, zina kanunun garantisinde serbest hale geldi. Merhum liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan´ın söylediği gibi biz asla Batı medeniyetini insanlığın ulaştığı son nokta olarak görmeyiz. O zaman hesabımızı ve çalışmalarımızı bu farklılık üzerine yoğunlaştırmak zorundayız. Biz Saadet Partisi Kadın Kolları olarak; yeni anayasada aile müessesesinin bağımsız bir başlık altında yer almasını, özellikle eşlerin ve çocukların korunması hususunda , ?Aile, Çocuk ve Kadınları Koruma Yüksek Kurulu? kurulmasını önermekteyiz. Ekonomik bunalımın yol açtığı psikolojik sıkıntıları ve her çeşit problemi giderecek ?Psikolojik Danışma ve Aile Destek Üniteleri? oluşturulmalı, şiddetin önüne geçilmelidir. Gençler için mutlu evlilik kurma ve bunu sürdürme yollarına dair psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti verecek ?Evlilik Öncesi Destek Kurumları? oluşturulmalı ve yaygınlaştırılmalıdır. Evlenecek olanlara maddi ve manevi destek sağlanmalıdır. Çekirdek aile yerine toplumu ayakta tutan dinamiklerden olan ?Büyük Aile? yapısı özendirilmelidir. Kadını, erkeği, genci, yaşlısı ile milletimizin bütün fertlerinin yaşadığı problemlerin çözümü ancak, kendi görüşleri olan Milli Görüş´tedir. Bağımsız ve bağlantısız programı plan ve projeleri olan Saadet Partisi´nde ve onun engin tecrübeye sahip inançlı-kararlı kadrolarındadır.?



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ