Kadın çiftçiler bilgilendirildi

Kadın çiftçiler bilgilendirildi

20 PROJE UYGULAMAYA KONULDU

Kadın çiftçiler bilgilendirildi

Sulakyurt ilçesinde kadın çiftçilere yönelik olarak kooperatifçilik hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

GÖREVLİLER VE KADINLAR KATILDI

Toplantıya Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Doğan Şahin, Sulakyurt İlçe Tarım Müdürü Ezgi Demircan, İlçe Halk Eğitim Müdürü Melih Ayata, Mühendisler Emel Diri, Akın Örsdöven, Elif Doğan, Yasemin Avcı ve teknik elemanlar ile çok sayıda kadın çiftçiler katıldı.

20 PROJE UYGULAMAYA KONULDU

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Doğan Şahin; İlimizde 43 adet tarımsal kalkınma kooperatifi bulunduğunu, bu kooperatiflere toplam 20 adet hayvancılık projesi uygulandığını ve yaklaşık olarak 20 milyon TL kredi kullanıldığını, bu projelerin başarılı olması için bu tür eğitimleri yaptıklarını söyledi.

KATILIMCILARA GÖRSEL SUNUM YAPILDI

Toplantıda Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesinde görevli Mühendis Emel Diri tarafından kooperatiflerin kuruluşu, amacı, faydaları konularında görsel bir sunum yapılmıştır. Toplantıda ayrıca Bakanlığımız tarafından başlatılan genç çiftçi desteklemeleri hakkında katılımcıları bilgilendirmiştir. Çiftçilerin tarımsal konularda güncel bilgilerden yararlanmalarının, üretime önemli katkısının olacağı vurgulandı Çiftçi Destekleme Projesinde Müracaatlar 12 Nisan 2016 Günü İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapılabileceği kaydedildi.



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü