Kaçakçılar “Kırıkkale Jandarmasından” kaçamaz!

Kaçakçılar “Kırıkkale Jandarmasından” kaçamaz!

ESERLERİN MADDİ VE MANEVİ DEĞERİ ÇOK BÜYÜK

ESERLERİN MADDİ VE MANEVİ DEĞERİ ÇOK BÜYÜK

Kaçakçılar “Kırıkkale Jandarmasından” kaçamaz!

Ceylan derisine işlenmiş İncil tasvirleri içeren üç adet “ikonografik dua kitabını” 2 milyon 500 bin liraya, sivil jandarmaya satmaya çalışan şahıs suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılarına yönelik istihbarat ve takipler neticesinde merkeze bağlı Yukarı Mahmutlar köyünde, Suriye üzerinden getirilerek 2 milyon 500 bin liraya satılmaya çalışılan tarihi eserlerin izini sürdü.

Bu eserlerin, ceylan derisi üzerine işlenmiş İncil tasvirleri içeren üç adet “ikonografik dua kitabı” olduğu bilgisine ulaşan Sivil Jandarma Ekipleri, tarihi eser niteliğindeki üç adet kitap için pazarlığa giriştiler. Kitapları satmaya çalışan M.A. ile buluşma sağlayan Jandarma Ekipleri, kitaplarla birlikte buluşma yerine gelen M.A.’yı yapılan operasyonla suçüstü yakaladılar.

Hristiyanlığın ilk dönemlerine ait ikonografik sahnelerin tasvir edildiği dini kitapların Suriye üzerinden kaçak yollarla Türkiye'ye getirildiğini tespit eden ekipler, M.A. isimli şahsı, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda gözaltına alırken, tarihi eser niteliğindeki kitapları da muhafaza altına aldılar. Kitapların, değer tespiti ve bilirkişi raporu için Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.



1

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

2

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

3

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

4

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

5

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

6

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi

7

Terminaldeki Silahlı Kavgada 8 Tutuklama