Kabak lastik öldürür

Kabak lastik öldürür

Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte olumsuz hava koşullarına karşı sürücüleri uyaran yetkililer rahat bir seyahat için kurallara mutlaka uyulması gerektiğine dikkat çekiyorlar. Yetkililer alınacak önlemlerin başında yeni uygulamaya konulan Kış lastiği uy

AĞIR TONAJLI ARAÇLARA DİKKAT 
Kış mevsiminin başlaması ile birlikte oluşacak yağmur, tipi, kar yağışı, sis, buzlanma gibi olumsuz hava ve yol koşullarının, sürücülerin görüş mesafesini azatlığı, araçların fren mesafesini artırdığı ve buna paralel olarak da trafik güvenliğini olumsuz yönde etkilediği bildirildi. Konuyla ilgili olarak dün gerçekleştirilen toplantıda, Karayolu ulaşımında yaşanacak olumsuz hava ve yol koşulları dikkate alınarak vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması ile huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerini temin edebilmek amacıyla tüm yol kullanıcılarının özellikle tır tipi ve ağır tonajlı diğer araç sürücülerinin daha dikkatli olmaları istendi. 
KAR LASTİĞİ HAYAT KURTARIR 
Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yılın 1 Aralık ve 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları, diğer sürücülerin de özellikle aşınmış lastik kullanmamaları, yapılan araştırmalara göre araç lastik diş derinliğinin 3 mm altına inmesi fren mesafesini yaklaşık %30 uzattığı, ayrıca direksiyon hâkimiyetinin de yeni bir lastiğe göre 6-7 kat azalttığı Belirtilerek lastik kullanılacak lastiğin dış yüzeylerinin ana yivlerindeki (oluklar) diş derinlikleri 4 adetten az tekerlekli araçlarda en az 1 mm, 4 ve daha fazla tekerlekli araçlarda en az 1,6 mm olması gerektiği vurgulandı. Bu arada ekiplerce araç lastiklerinde diş ölçümü yapıldı. 1,6 milimetrenin altındaki lastiklerin hemen değiştirilmesi istenerek sürücüler uyarıldı.


1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu