Kabak tadı vermeye başladılar!

Kabak tadı vermeye başladılar!

KIRIKKALE´DE SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTAN SIĞINMACILAR, TOPLUMSAL DÜZENE AYAK UYDURAMAYINCA SORUNLAR BÜYÜMEYE BAŞLADI. FUHUŞ, KAVGALAR, DİLENCİLİK DERKEN?

KIRIKKALE´DE SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTAN SIĞINMACILAR, TOPLUMSAL DÜZENE AYAK UYDURAMAYINCA SORUNLAR BÜYÜMEYE BAŞLADI. FUHUŞ, KAVGALAR, DİLENCİLİK DERKEN?

Kabak tadı vermeye başladılar!

Birkaç yıldır Kırıkkale´de sayıları artmaya başlayan sığınmacılar, Türkiye´nin birçok yerinde olduğu gibi Kırıkkale´de de sorun olmaya başladılar. Birçoğu ne iş yaptığı belli olmayan mülteciler, Suriye, Irak, İran, Afganistan, Filistin gibi ülkelerden, başta savaş olmak üzere çeşitli sebeplerle kaçıp ülkemizde daimi ikamet ya da geçici süre kalmak için gelenlerden oluşuyor. Maddi durumu iyi olan ya da doktor, öğretmen, avukat gibi meslek sahipleri de Türkiye´yi geçiş güzergâhı olarak kullanıp, birkaç yıl burada kaldıktan sonra ABD, İngiltere gibi ülkelere gitmenin planlarını yapıyorlar.

ÇOĞUNLUĞUNUN SOSYO-EKONOMİK SEVİYESİ KENDİ ÜLKELERİNDE DE DÜŞÜK

Çoğunluğunun sosyo-ekonomik seviyesi kendi ülkelerinde de düşük olan sığınmacılar, Türk devletinin vermiş olduğu desteklerle orta düzeyde bir yaşam sürerken, orta halli bir devlet memurunun bile bunların sahip olduğu şartlara sahip olamaması ise vatandaşlar arasında ayrı bir tartışma konusu haline gelmeye başladı. İçlerinde bir ekmeğe muhtaç seviyede olanlara yapılan resmî ya da gayrı resmi desteklere hiçbir itirazlarının bulunmadığını bildiren vatandaşlar, ?Biz Türkler her zaman düşenin dostu, mazlumun taraftarı olmuş bir milletiz. Ancak bazı sığınmacılar var ki, adamlar lüks evlerde oturup lüks sitelerde hayatlarını sürdürürken devletimizin hâlâ onlara destek olmasını içimize sindiremiyoruz? dediler.

?KENDİ ÜLKEMİZDE, BİZ SIĞINMACI GİBİ OLMAYA BAŞLADIK?

Birçoğunun apartman kültürüne ayak uyduramadığını, bu yüzden de komşularıyla sorunlar yaşadığını belirten bazı vatandaşlar, ?Kendi ülkemizde, biz sığınmacı gibi olmaya başladık. Çocuğumuz evimizde rahat rahat yürüyemez oldu. Saçma sapan sebeplerle huzurumuzu kaçırıyorlar. Kendi evlerine de giren çıkanın haddi hesabı yok. Bir evde kaç kişi oturuyorlar belli değil. Birçoğu birkaç yıldır Türkiye´de yaşıyor olmasına rağmen bir kelime Türkçe bilmiyor. İletişim ve kültür sorunu yaşıyoruz. Bunlara yaşam şartları sunan devletimiz, bir an önce bizim huzurumuzu da yeniden tesis etsin? diye konuştular.

SIĞINMACILARIN CÜRETLERİNİN SEBEBİNİ ÇÖZEBİLMİŞ DEĞİLİZ

Okul çağında olan sığınmacı çocuklarının da ayrı bir sıkıntı sebebi olduğunu ifade eden kimi okul yöneticileri ve öğretmenler de, ?Çocuklar Türkçe bilmiyor. Kültürel olarak Türk çocuklarıyla uyum sağlayamıyorlar. Sağlamlayamadıkları gibi, sağlamak için çaba da sarf etmiyorlar. Bizim de yurt dışında yaşayan yakınlarımız, akrabalarımız, arkadaşlarımız var. Ama gittikleri ülkelerin kanunlarına harfiyen riayet etmek, oraların sosyo-kültürel ortamlarına ayak uydurabilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. En başta da gittikleri ülkelerin dilini öğrenip sorun yaratmamak ve yaşamamak için her türlü çabayı gösteriyorlar. Ülkemizdeki sığınmacıların bu cüretlerinin sebebini çözebilmiş değiliz? şeklinde konuştular.

EMNİYET KUVVETLERİ DE BIKMAYA BAŞLAMIŞ!

Kırıkkale´nin ve dolayısıyla Türkiye´nin bu konuda daha ne kadar sabır gösterebileceği hepimiz açısından büyük merak konusu? Şehrin güvenliğinden sorumlu polislerin de ?illallah? etme noktasına geldikleri sığınmacılar sorununun bir an önce çözülmesi ve toplumun huzurunun yeniden tesis edilmesi, bu konuyla alakalı olarak görüştüğümüz vatandaşların otak temennisi? Bundan sonrası konuyla ilgili olarak görevlendirilen Göç İdaresi ve şehrin asayişini temin eden Emniyet kuvvetlerinin? Vatandaş, devletinin büyüklüğüne ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Türk Milletinin huzurunu birinci plana alacağına inancı sonsuz?

YORUM HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü