Jandarmaya kenevir eğitimi

Jandarmaya kenevir eğitimi

UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

Jandarmaya kenevir eğitimi

Bahşılı'da Jandarma personeline uyuşturucu üretiminde kullanılan Kenevir bitkisi hakkında eğitim verildi.

UYUŞTURUCU MADDE ÜRETİMİNDE KULLANILIYOR

Bahşılı İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği eğitimde; İlçe Tarım Müdürü Ahmet Tugay eğitime katılan personele detaylı bilgiler aktardı. Tarım Müdürü Tugay, Kenevir bitkisinin genellikle ormanlık alanlarda, mısır tarlalarına, engebeli ve ulaşımı zor arazi kesimlerine ekildiğini ve uyuşturucu madde üretiminde de kullanıldığını belirtti. 

20 İLDE KONTROLLÜ EKİM YAPILIYOR

Tugay, Kenevir bitkisinin anavatanı Çin olmasına rağmen günümüzde birçok ülkede ekimi yapılmaktadır. Ülkemizde de 20 ilde kontrollü olarak ekimi yapılan kenevir bitkisi lif ve ip üretiminde de kullanılmakta olup, tohumları kuşyemi olarak da kullanılmaktadır” dedi.  

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIYORUZ

İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ercan Erçayan, Personelimizin kenevir bitkisi hakkında bilgilendirilmesini sağladık. Kırıkkale İli'nde bu bitkinin üretimi yasaktır. Sorumluluk sahamızda bu bitkinin kontrolsüz olarak üretiminin yapılmasını engellemek için her türlü tedbiri alıyoruz” diye konuştu.  Erçayan, eğitimlerin köylerde vatandaşlara da verileceğini sözlerine ekledi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti