JANDARMANIN ŞEFKAT ELİ SOKAK HAYVANLARINA UZANDI

JANDARMANIN ŞEFKAT ELİ SOKAK HAYVANLARINA UZANDI

Kırıkkale'de jandarma timleri aç kalan sokak hayvanlarına barınak yaparak yiyecek verdi. Hasta olan bir yavru köpeği de tedavi ettirdi.

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde “Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi" kuruldu.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sokak hayvanları aç ve susuz kaldı. Ancak Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sokak hayvanlarını unutmadı.
Jandarma ekipleri Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve Yahşihan Belediyesi ile birlikte  ilçedeki farklı noktalarda sahipsiz hayvanların yaşam alanlarında incelemelerde bulundu.
Ekipler bölgede aç kalan sokak hayvanlarının beslenmesi ve hasta olanların da tedavi ihtiyaçlarını belirledi.
Jandarma, sahipsiz hayvanların bulunduğu noktalarda yaşam mücadelesi veren sokak hayvanları için alana, yapmış oldukları 15 hayvan barınağı yerleştirilirdi. Ayrıca bölgede aç ve susuz kalan hayvanlar için yiyecek ve içecek de bırakıldı. Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinden gelen veteriner hekimler tarafından da hayvanlar yerinde sağlık kontrolleri yapıldı.
Yapılan kontrol ve muayene de tedavi ihtiyacı olan iki haftalık bir yavru köpek Kırıkkale Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hastanesine götürülerek burada yapılan sağlık kontrolü sonrası tedavi altına alındı.
Öte yandan kurulan "Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi"nin bir görevi de, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordine sağlanarak jandarma sorumluluk alanında özellikle hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek, bu konuda duyarlılığı artırmak ve çevreyi de korumak.
Sokak hayvanlarının korunmasına yönelik olarak yine hayvanlara kötü davranılması, sokağa atılması, aç ve susuz bırakılması, zararlı yiyecek ve içecek verilmesi gibi suçları işleyenler hakkında da kurulan jandarma TİM'i tarafından yasal işlemler yapılacak.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ