İYİ TATİLLER ÇOCUKLAR

İYİ TATİLLER ÇOCUKLAR

20 Eylül 2010 tarihinde başlayan 2010?2011 Eğitim-Öğretim yılının sonuna gelinmesi ile birlikte İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şuayip Bütün yazılı basın açıklaması yaptı. Öğrencilere ?iyi tatiller? temennisinde bulunan Bütün, velilere ise kırık notlara

HER TÜRLÜ BİLGİYE RAHATLIKLA ULAŞABİLİYORSUNUZ

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şuayip, yaptığı yazılı açıklama da şunları kaydetti; ?55 bin 588 öğrenci ve 3 bin 384 öğretmen kadrosuyla başarılı bir eğitim dönemini tamamladık. Okullarımız, öğrencilerine eğitim öğretim veren kurumlar olmanın yanında, onları hayata hazırlayan, hayata bakışını şekillendiren kurumlar olma misyonunu da üstlenmiş bulunmaktadır. Sevgili Gençler, İnsanoğlunun tekâmül edebilen bir varlık olması eğitim diye bir kavramı da beraberinde getirmiştir. İnsan bu süreçte iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, güzel ile çirkini ayırt etme yeteneği kazanır. Bu eylemi en iyi, en verimli gerçekleştiren bireyler veya toplumlar yüksek kültüre ulaşır, yüksek bir medeniyet kurarlar. Bunu başarmış toplumlar, başka milletlere göre bir adım öne geçer ve diğer milletleri etkisi altına alma becerisi gösterirler. Eğitim yoluyla öne geçmiş medeniyetlerin başkalarına öykünme diye bir dertleri olmaz, onlar ancak başkaları tarafından öykünülen, taklit edilen ve peşinden gidilen öncülere dönüşürler. Sizler Türk gençleri olarak bugün her türlü bilgiye rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. O halde problemimiz nerede? Problemimiz öğrendiklerimiz üzerinden bir hayat üretmede zorlanmamızda. Kendine güvenen, komplekslerini yenmiş, ideal sahibi, ideali doğrultusunda fedakârlıktan kaçınmayan, kendisiyle yani geçmişiyle barışık olmak... İşte bu saydıklarımız bizim yeniden yıldızı parlayan bir millet olmamızın anahtarlarıdır?

 

ÜLKEYİ, GIPTA İLE BAKILAN BİR KÜLTÜR VE MEDENİYETE YENİDEN ULAŞTIRABİLİRİZ

?Popüler kültürün sığ kıyılarından kendini daha derinlikli ideallerin takipçisi kılmalısınız. Bunun için eğitim imkânlarını sonuna dek değerlendirmelisiniz. Türk milletinin evladı olarak hiçbir konuda ümitsizlik sana yakışmaz. Biz millet olarak ümide sımsıkı sarıldığımız için bu toprakları kendimize yeniden vatan kılmadık mı? İstersek bu ülkeyi gıpta ile bakılan bir kültür ve medeniyete yeniden ulaştırabiliriz. Ruhundaki cevheri yeniden keşfettiğinde, Mustafa Kemal Atatürk`ünde işaret ettiği gibi Muasır Medeniyet seviyesini geçmemizin de mümkün olacağını göreceksin. Bu tatil sürecinde iyi dinlenmenizi ve sizlere yeni ufuklar açacak kitaplar okuyarak tatilinizi değerlendirmenizi diliyorum. Toplumların gelişmesini ve kalkınmasını sağlayan en önemli kaynak, insani ve evrensel değerlerle yoğrulmuş hedefler doğrultusunda yetiştirilmiş nesillerdir. İnsanı layıkıyla ele alıp yetiştiremeyen toplumlar varlıklarını ve hayatiyetlerini asla koruyamazlar. Uygulamaya konan yeni müfredatın amacı, öğrencilere bilgi yüklemek yerine "Gelecek merkezli düşünen, tasarlayan, hayal kuran ve üreten insanlar yetiştirmeye dönük bir süreç olmalıdır" diye özetlenebilir. Bilgi yükleyici ve öğrenciyi bir hafıza deposuna indirgeyen değil, bireyin potansiyelini ortaya çıkaracak ona yaşamak için gerekli yeterlilikleri kazandıracak bir eğitim anlayışı uygulanmaya çalışılmaktadır.?

 

YETİŞMENİN TEMELİ AİLEDE ATILIR

?Toplum olarak kalkınmak için; sağlıklı düşünen, soran, sorgulayan, araştıran, sorumluluk sahibi gibi birçok olumlu özelliklere sahip bireylerin yetişmesinin temeli ailede atılır. Aile çocuğa ilk eğitimin verildiği yerdir. Her şeyden önce aile, bir okul öncesi eğitim kurumu olarak kabul edilir. Çocuk okula başladıktan sonra, ailenin bu işlevinin bir kısmını eğitim kurumları üstlenmektedir. Ülkemizde demokrasi ve insan haklarının yaşama dönüştürülmesi için ailenin desteği çok önemlidir. Sizlerin aktif katılımınızın gerçekleştiği eğitim öğretim süreciyle öğrencilerimizin başarısı daha da artacaktır. Okul yönetimi ve öğretmenlerle olan iletişiminizin sürekli olmasını diliyorum. Eğer anne baba eğitim yılı içinde okul ve Öğretmen ile yeterince işbirliği yapmışsa, çocuğun sınıf içindeki düzeyini, başarılı olduğu ya da olamadığı alanları ve nasıl bir karne alacağını tahmin edebilecektir. Bu nedenle başarısızlık durumunda "sonuçtan çok bu sonuca nasıl gelindiğinin" değerlendirilmesi önemlidir. Öncelikle, çocuğun ilgi ve yeteneklerine uygun, gerçekleştirilebilir beklentiler geliştirebilmek için her çocuğun bireysel kapasitesi göz önüne alınmalıdır.?

 

YÜKSEK BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLMELİ

?Hiçbir zaman çocuklarımızın karnedeki notları akranları ve kardeşleri ile karşılaştırılmamalı, her bireyin ayrı bir dünya olduğu unutulmamalıdır. Çocuklarımıza olan sevgimiz hiçbir zaman şartlara bağlanmamalı, onları karnelerindeki notlar oranında değil, her zaman çok sevdiğimizi hissettirmeliyiz. Elbette yüksek başarı gösteren öğrencilerimiz ödüllendirilmeli, fakat gayretlerinden ötürü tüm öğrencilerimiz de bunu hak etmektedirler.

Tatil sürecinde çocuklarımızın dinlenmelerini sağlamanın yanında, onlara faydalı olacak, sportif, sosyal, kültürel ve kitap okuma gibi etkinlikler yapabilecekleri ortamları oluşturmanızı istiyoruz. Saygıdeğer Öğretmenler, Kıymetli Veliler, Sevgili Öğrenciler,

Bu eğitim öğretim yılında da başarılı çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor, iyi tatiller diliyorum.?



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti