İyi görmeyen çocuk öğrenmez

İyi görmeyen çocuk öğrenmez

Keskin Optik satış sorumlusu Süleyman Işıklı, görme sorunu olan çocukların aileler tarafından belirlenemediğini ve göz kontrolünden geçirilmeden okula başlatılmalarıyla da büyük sıkıntılar yaşayabildiklerini belirterek, Geleceğimizin güvencesi çocuklarım

OKUL BAŞARISINI ETKİLER

Derslere konsantre olabilmenin ve dolayısıyla okul başarısının, çocukların sorunsuz görebilmeleri ile yakından ilgili olduğunu vurgulayan Keskin Optik satış sorumlusu Süleyman Işıklı, velileri, okullar açılmadan önce çocuklarını göz kontrolünden geçirmeye çağırdı. Kırıkkale’nin tanınmış gözlük mağazası Keskin Optik satış sorumlusu Süleyman Işıklı, görme kusurlarının çocukların okul başarısını olumsuz yönde etkileyeceğini belirterek, velilerin, çocuklarını mutlaka göz kontrolünden geçirmelerini önerdi.

ÇOCUKLARINIZI KONTROL ETTİRİN

Işıklı, konuya ilişkin şu bilgileri verdi:“Yeni bir eğitim ve öğretim yılı başlıyor. Çocuklarımızı göz doktoruna kontrol ettirelim. Görmek onların da hakkı. Çocuklarda göz ve görme probleminin erken teşhis edilip tedavisine başlanılması göz sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Aksi taktirde kalıcı görme azlığına sebep olunabilir.” Peki, görme bozukluğunun varlığını nasıl tespit edebiliriz?

Televizyonu yakından izliyorsa, gözlerini kısarak bakıyorsa, okuduğu yeri kaçırıyorsa, dikkatini veremiyorsa, baş ağrısı, başını bir yana eğerek bakma, sık sık gözlerini kaşıma, varsa mutlaka bir göz doktoruna gitmeniz gerekir.”

ÇOCUĞUN BAŞARISI ÖNEMLİ

“Okulda çocuğun başarısı, tahtayı net görebilmesiyle ve derse katılımıyla yakından ilgilidir. Derste iyi konsantre olabilmeli, akşam eve geldiğinde ödevlerini anlayarak yapabilmelidir, gözünde kırma kusuru başında ve gözünde ağrıya yol açacağından problem yaratabilir. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Onların sağlıklı ve başarılı olmaları dünyanın güzelliklerini ve en önemlisi farkı sizinle görmeleri en doğal haklarıdır.”



1

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

2

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

3

Artık randevu daha kolay

4

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

5

Pes doğrusu!

6

Kovid-19’da kötü değiliz

7

Gribe dikkat!