İyi dersler çocuklar

İyi dersler çocuklar

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının iyi bir şekilde geçirilmesini temenni etti. Okur, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için ilkokul birinci sınıflarda, ilimiz genelinde 66 ay ve üzeri 4.860 öğrenci, (60-66 ay arası 2.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILIMIZ HAYIRLI OLSUN

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için basın bildirisi yayınladı. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının bugün başlayacağını belirten Okur, ?2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının başlangıcını sizlerle beraber bir bayram tadında paylaşmaktan onur ve sevinç duyuyorum. Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. 10 Eylül tarihi itibariyle Okul Öncesi ve İlköğretim birinci sınıf öğrencilerimiz eğitim öğretime başlamışlardır. Çocuklarımızın okula başlarken zihinsel olarak hazır olmalarının yanında, sosyal ve duygusal yönden de hazır olmalarının sağlanması amacıyla bu uygulama dört yıldır sürdürülmektedir. Çocuklarımızın okullarını tanıyıp, okula adaptasyonlarını sağlamayı, okul kaygılarını giderip, okula iyi bir başlangıç yapmalarını ümit ediyoruz? diye konuştu.

214.732 ÜCRETSİZ DERS KİTABI DAĞITILDI

Okur yaptığı açıklamanın devamında şu ifadeler yer verdi, ?Hafta boyunca İlköğretim haftasını da çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için ilkokul birinci sınıflarda, ilimiz genelinde 66 ay ve üzeri 4.860 öğrenci,  ( 60-66 ay arası 2.105 öğrenci isteğe bağlı olarak) öğrenim görecektir. Bakanlığımız tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda ders kitapları ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. İlk ve ortaokul öğrencilerimize 386.607, ortaöğretim öğrencilerimize 214.732 ücretsiz ders kitabı dağıtımı gerçekleştirilmiştir. 1.sınıf öğrencilerimize öğrenci çalışma kitabı 1-2, uyum kitabı olarak 10312 kitap dağıtımı yapılmıştır. İlk defa bu eğitim öğretim yılında uygulanacak olan 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi ile ilgili tüm çalışmalarımız tamamlanmış ve bütün önlemler alınmıştır.?

PLANLAR VE PROJELER

?Tüm yönetici ve öğretmenlerimiz yeni sistemin başarıyla uygulanması içinde elinden gelen çabayı göstermektedir. AB üyesi ülkelerde 18-65 yaş aralığındaki nüfusun en az % 85?inin lise mezunu olmasını sağlama hedefi 2010 yılında revize edilerek 2020 yılına kadar nüfusun % 90?ının en az lise mezunu olma hedefi öngörülmüştür. Ülkemiz genelinde ise sadece % 28?inin ortaöğretim mezunu olduğu dikkate alınırsa zorunlu eğitim süresinin 12 yıla çıkarılması önemli bir dönüm noktası olarak kabul etmemiz gerekir. Kademelendirme bireyleri özgürleştiren, tercih ve hedef değiştirmeye fırsat veren, seçme hakkı tanıyan, farklılıklara imkân veren ve farklı seçenekler sunan esnek bir yapı getirmiştir.?

SİZLER BİZİM İÇİN DEĞERLİSİNİZ

?Sevgili Öğrenciler; Bu mutlu günde okullarınıza, arkadaşlarınıza ve öğretmenlerinize kavuştunuz. Okullar sizlerin hem çocukluğunuzu yaşadığınız hem de sizleri aşama aşama hayata hazırlayan ikinci yuvalarınızdır. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Çünkü bu ülkenin geleceği sizin yetişme tarzınıza göre şekillenecektir. Çağımızda teknolojik gelişmeler, kas gücü yerine beyin gücünün önemini ortaya çıkarmış, bilgiyi sorgulayan, kullanan ve yeni teknolojiler üreten insan gücü ihtiyacını ön plana çıkarmıştır. Bir ülkenin kalkınmasının temel şartlarından birisi, nitelikli insan gücüdür. Bu nedenle geleceğimizin güvencesi olan siz öğrencilerimizi, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için, tüm imkânlarımızı sizlerin hizmetine sunma çabası içindeyiz. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılında sizlere başarılar diliyorum? dedi.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti